Gökçeada 6 gün sonra elektiriğe kavuştu

6 gündür elektrik hattında yaşadığı sorun nedeni ile zor günler yaşayan Gökçeada halkı elektriğin verilmesi ile rahat bir nefes aldı

Gökçeada 6 gün sonra elektiriğe kavuştu
Deniz altından geçen enerji nakil hattındaki kopukluk nedeniyle 6 günden bu yana sıkıntı yaşanan ve elektrik ihtiyacı jeneratörler yardımıyla karşılanan Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'ne ait hattın onarılmasının ardından saat 14.15'te ulusal şebekeden elektrik verildi.

Gökçeada Belediye Başkanı AK Partili Yücel Atalay, TEDAŞ ekibinin arızanın yaşandığı 31 Aralık gününden itibaren organize bir çalışma yaptığını belirtti. Atalay, "Arızanın yaşandığı gün hava muhalefeti nedeniyle adaya ulaşamayan TEDAŞ ekibi bir günlük zorunlu bekleyişin ardından sürdürdüğü çalışmayı çözüm noktasına getirdi" dedi.Çalışmaların çok zorlu şartlarda sürdürüldüğünü kaydeden Atalay, şunları söyledi: "Öncelikle GESTAŞ'ın araba vapuru ile denizden arızalı enerji nakil hattının bulunduğu bölgeye gidildi. Araba vapuruna yerleştirilen vinç yardımıyla, onarım ekibine yardımcı olan özel bir şirketin (Elit Mühendislik) balıkadamları kopuk kabloyu su üzerine çıkarmayı başardı. Son iki gündür bölgede onarım yapan TEDAŞ ekibi, yaklaşık 8 metre derinlikteki kabloyu su yüzeyine alarak kopuk bölgeyi onarmayı başardı. Ek için gereken bir parça yetmeyince, bu kez Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'nün ani müdahale botundan yardım alındı. Bot, kısa sürede adaya parça getirmek için Çanakkale-Gökçeada arasında mekik dokudu. Ve sonunda onarımı tamamlayan ek parçası adada onarımın yapıldığı noktaya ulaştırıldı." TEDAŞ Çanakkale Müessese Müdürü Volkan Arpacı da, "Bu sabah Kıyı Emniyeti botu ile bölgeye getirilen, ısı büzüşmeli ortam gerilim ek malzemesi kabloya bağlandı. Kabloya besleme yapılarak testi gerçekleşti. Çalışmalarımıza GESTAŞ ve Kıyı Emniyeti Müdürlüğü personeli de destek verdi" diye konuştu.