Bozdağ Kayak Merkezi tatilcilerin akınına uğradı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kar kalınlığının haftasonu artması ile günübirlik yaklaşık 3 bin kişi, tesislerde kayak yapıp, kar topu oynamanın keyfini yaşadı.

Bozdağ Kayak Merkezi tatilcilerin akınına uğradı
Bozdağ Kayak Merkezi tatilcilerin akınına uğradı
İzmir ‘in Ödemiş İlçesi’ndeki Bozdağ Kayak Merkezi, kar kalınlığının haftasonu 40-50 santimetreyi bulması nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı. Büyük bölümü günübirlik olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi, tesislerde kayak yapıp, kar topu oynamanın keyfini yaşadı. Bozdağ Kayak Tesisleri İşletme Müdürü Mesut Durgun, Bozdağ’ın 2 bin 150 rakım ile Ege’nin en yüksek noktası ve kayak, snowboard ile uğraşanların cazibe merkezi olduğunu söyledi. Tesislerde üç pist ve saatte 3 bin yolcuya hizmet veren telesiyej bulunduğunu belirten Durgun, ayrıca 80 kişilik butik otel ile bin 500 kişi kapasiteli restoranın bulunduğunu belirtti.

MALİYET DÜŞTÜ

Durgun, “Kayak sporunun maliyeti, teknolojisinin gelişmesiyle düştü. Günübirlik gelen bir bir kişi, 100 TL’ye kayak malzemeleri kiralayıp, piste giriş için turnike ücretini ödeyip, öğle yemeği yiyebilir” dedi. Tesislerde konaklama imkanı bulunduğunu da belirten Durgun, “80 yataklı butik otelimizle hizmet veriyoruz. İki kişilik oda, kahvaltı ve akşam yemeği dahil 260 TL. Tesislerde geceleyen tatilcilerden kayak malzemeleri ve piste giriş için ise ücret alınmıyor” dedi.