Musavi hala Ahmedinejad hükümetini tanımıyor

Musavi hala Ahmedinejad hükümetini tanımıyor Ahmedinejad hükümetini tanımama tavrını devam ettiriyor.

İran muhalefetinin liderlerinden Mir Hüseyin Musavi'nin, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümetini tanımama tavrını sürdürdüğü bildirildi.
Musavi'nin eşi Zehra Rahneverd, muhalefetin diğer önemli lideri Mehdi Kerrubi'nin Mahmud Ahmedinejad'ı "resmi cumhurbaşkanı olarak tanıdığı" haberlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Ahmedinejad hükümetini tanımadığımızı vurgulamak isterim ve sahne arkasında uzlaşma yapmayacağız" dedi.
Rahneverd, muhalif internet haber sitesi Roozonline'a yaptığı açıklamada, "Biz halkın hakları ve taleplerinin samimi bir biçimde takipçisiyiz" diye konuştu.
Rahneverd'in açıklamaları, Musavi'nin resmi internet sitesi Kelime de dahil birçok muhalif site tarafından da yayımlandı.
Kerrubi'nin oğlu dün yaptığı açıklamada, babasının seçimlere hile karıştırıldığı şeklindeki tutumunu değiştirmemekle birlikte, Ahmedinejad'ı resmi cumhurbaşkanı olarak tanıdığını söylemişti.
Ancak Kerrubi daha sonra partisinin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, seçimler ve sonrasındaki olaylarla ilgili tavrını temel olarak değiştirmediğini belirterek, "Halkın hakları konusunda taviz vermeyeceğimi ve yolun sonuna kadar halkın yanında olacağımı ve özgür seçimlerin yapılmasını sağlamaya çalışacağımı kuvvetle vurgulamak isterim. Zaman geçtikçe seçimlere hile karıştırıldığı fikrim kuvvetlendi" dedi.