Atakaş Şirketler Grubu'nun büyük başarısı

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitogorsk IronSteel Works (MMK) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50 ortaklıkla 1,7 milyar dolarlık yatırım yaparak İskenderun'da kurmakta oldukları demir-çelik fabrikası proje ve finansman olarak Avrupa ve Ortadoğu birincisi seçildi.

Merkezi İskenderun'da bulunan Atakaş Şirketler Grubu 25. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Şirketin kurulduğu günden bugüne olan sürecinin sinevizyon gösterisiyle anlatıldığı gecede, şirkette 15 yılını dolduran çalışanlara plaket verildi.

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, törende yaptığı konuşmada, "Ülkemizin durumu açıkça ortada, son yıllarda sanayi ve turizm alanında büyük hamleler yapmamıza rağmen halen istenilen seviyeye gelmiş değiliz. Bunun için artık ülke insanları olarak kısır çekişmeleri bırakıp yatırıma yönelmemiz şart. Bugün Almanya yılda 1 trilyon doların üzerinde ihracat yapıyorken bizim 100 milyar dolar ile gelişmiş ülkeleri yakalamamız çok zor. Bunun için ülkemizde yaşayan her insanın kendi görevini tam anlamıyla yapması şart. Yani ülkemizde her alanda potansiyel çok fazla. Bu, var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanmasını bilirsek her Türk vatandaşı ailesine, çalıştığı kuruma ve ülkesine karşı görevini tam olarak yerine getirirse ülkedeki birçok problemin çözüleceğine inanıyorum. Aksi halde gelişmiş ülkelerin oyuncağı olmaktan hiçbir zaman kurtulamayız" dedi.

Hızlı kalkınmayı sürdürmek için dövize olan ihtiyacın büyüyerek devam edeceğini kaydeden Atakaş, şöyle devam etti: "Dövizin temini için ihracatı arttırmamız, tarım ürünlerimizin verimini arttırmamız, turizme önem vermemiz ve ülke olarak tasarruf yapmamız şart. Allah bize dünyanın en güzel topraklarını vermiş. Bu ülkeyi kalkındırmak, hepimizin birinci görevi olmalıdır. Şunu unutmayalım, demokrasi varsa hür teşebbüs vardır. Bu ülke varsa biz varız, yoksa sıfırız. Atakaş ailesi bugünkü durumuna kolay gelmemiştir. Hep birlikte büyük emekler vererek bugünkü duruma gelmiştir. Her şeyi kazanmak çok zor, kaybetmek çok kolaydır. İtibar da çok zor kazanılır ama çok kolay kaybedilir. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin iç ve dış politikaları da daima güçlüdür. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü hiçbir zaman unutmayalım: Yurtta sulh, cihanda sulh."

Atakaş, MMK ile ortak yaptıkları 1,7 milyar dolarlık demir-çelik fabrikası yatırımının, proje ve finansman bakımından Avrupa ve Ortadoğu birincisi seçildiğini vurgulayarak, "Ödülümüzü 11 Şubat'ta Londra'da alacağız. Atakaş ailesine ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

MMK ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50-50 ortaklıkla 1,7 milyar dolarlık yatırımla İskenderun'da kurmakta olduğu demir-çelik fabrikası, doğrudan 2 bin 500 kişiye, dolaylı yoldan 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu, Türkiye'nin özel sektör tarafından demir-çelik alanında sıfırdan ve tek kalemde yapılan en büyük yatırımı özeliği taşıyor. İlk etabı kasım 2009'da hizmete giren ve 500 dönümlük arazi üzerinde kurulması devam eden tesisin, 2010'da tamamlanması hedefleniyor.