Esenler Belediyesi'nden boğaz turu

Esenler Belediyesi'nin 'Boğaza Merhaba' sloganıyla Esenler'de yaşayıp da boğazı ve denizi hiç görmeyen yada uzaktan gören çocuklar için düzenlediği boğaz turunun ikincisi yapıldı.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Boğaza Merhaba’ gezisinin ikincisi yapıldı. Günlerdir boğazı görme hayali içinde olan Örfi Çetinkaya ve İsmet Paşa İlk Öğretim Okulları’nda eğitin gören minikler sabahın erken saatlerinde itibaren kendilerini Kabataş İskelesi’ne götürecek belediye otobüslerini beklemeye başladılar. Çok heyecanlı oldukları görülen çocukların heyecanı Otobüslerin hareket etmesiyle bir kat daha arttı. Bir an önce denizi ve boğazın o eşsiz güzelliğini görmek isteyen çocuklar öğretmenlerine boğaz ve denizle ilgili merak ettiklerini sorular yönelttiler. Belediye otobüslerinin iskeleye gelmesi ile birlikte otobüslerden indirilen çocuklar güvenli bir şekilde İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) tarafından tahsis edilen Aydın Güler Vapuru’na bindirilerek, boğaz yolculuğuna başladılar.

Feribotun hareketi ile birlikte Boğaz’ın o eşsiz güzelliklerini bir an karşılarında gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Feribotta bulunan rehber eşliğinde şanlı ecdat tarafından yaptırılan Boğaziçi’nin tarihi ve doğal güzelliklerini, denizin masmavi köpüklü sularını ve yüzlerce martıyı ilk defa bu kadar yakından gördüler. Bu güzellik karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen çocuklar bir günde olsa boğazın güzelliği ile rüyalara daldı. Gezi ile ilgili bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, “İstanbul’u güzellikleri ve deniziyle yaşamak için düzenlediğimiz bu geziler” sürecek dedi. Göksu konuşmasında, “Boğaza Merhaba” sloganıyla yürütülen kampanyayla 10 hafta boyunca toplam 10 bin öğrenciye, bir rehber eşliğinde vapurla Boğaziçi gezisi yaptırılacak. Sabah saat 10.00’da öğretmenleri nezaretinde otobüslerle okullarının önünden alınan öğrenciler gezinin ardından yine boğazın o eşsiz güzelliklerini görerek güvenli bir şeklide ailelerine teslim edilecek” dedi. 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında Esenler’de yaşayan vatandaşlar için İstanbul’un tarihi, kültürü ve doğasıyla buluşturan gezilerin devam edeceklerini belirten Başkan Göksu, “Bu sayede Esenler’de yaşayan vatandaşım kendini İstanbullu gibi hissedecek ve İstanbul’un bütün güzelliklerini keşfedecek” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren geziye Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ve Kültür Müdürü Aziz Kekeç de katıldı. Genel Koordinatör Çelik, vapuru gezerek çocuklarla birlikte boğazı seyretti. Gezi vapurun Kabataş Vapur İskelesi’ne yanaşması ile sona erdi. Gezi kapsamında yaklaşık 8 bin öğrenciye daha boğaz turu yaptırılacak.