Okul taşıtları internetten takip ediliyor

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde okul taşıtları internet üzerinden takip edilmeye başlandı.

Gülyalı ilçesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında taşıma yapılan öğrencilerin daha güvenli taşınması adına araç takip sistemi hayata geçirildi. Bu kapsamda köy ve mahallelerde bulunan 17 taşıma mahallinden, üzerinde araç takip sistemi takılı araçlar ile öğrenciler Merkez İlköğretim Okulu'na taşınıyor.

Bu sistem sayesinde öğrencilerin hangi saatte alındıkları ve hangi saatte okullarına bırakıldıkları takip edilebilecek. Sistem sayesinde aracın hangi saatte kontak açtığı, hangi güzergahı takip ettiği hız limitlerini aşıp aşmadığı, olması gereken yerlerde zamanında olup olmadığı internet üzerinden takip edilebiliyor. Yine aynı sistemle araçların bir günlük aktivasyon bilgileri rapor halinde alınabiliyor.

Sistemin sağladığı kolaylıklar sayesinde ilgili görevlilerin taşıma esnasında araçla kural ihlali yapıp yapmadıkları öğrenilebiliyor. İnternet üzerinden takip edilen sistem ile gerekli müdahaleler anında yapılabiliyor. Evinde internet bağlantısı bulunan her veli, çocuklarının taşındığı araçları gün içerisinde görebiliyor ve takibini yapabiliyor.