Köy yollarına trafik işareti alındı

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köy yollarında kullanılmak üzere 65 adet trafik işaret levhası aldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, trafik işaret levhalarının 45 bin TL yaklaşık maliyetle ihale edildiğini ve ihale sonucunda 25 bin TL+KDV’ye levha ve direklerin teslim alındığını söyledi.

Levhaların il genelindeki 4 bin 124 kilometrelik köy yolu ağında kullanılacağını ifade eden Yalçın, levhalar sayesinde sürücülerin trafik ortamındaki belirsizlikten büyük ölçüde kurtulacaklarını, tehlikeli olabilecek durumlar için önceden önlem alabileceklerini belirtti.

Önceki yıllarda montajı yapılan levhaların bazı vatandaşlar tarafından hedef tahtası haline getirildiğini vurgulayan Yalçın, tabelalara atılan her bir kurşunun milli servete sıkıldığını belirterek, vatandaşların bu tür davranışlardan uzak durmalarını istedi.

Son yıllarda KÖYDES projeleri ve Özel İdare’nin kendi imkanları ile köy yollarındaki standartların yükseltildiğini ve asfalt yol oranının arttırıldığını da belirten Yalçın, “Alımını gerçekleştirdiğimiz bin 65 adet trafik işaret levhasının yanı sıra 550 adet de levha direği aldık. Bozuk olanları değiştirdikten sonra birçok noktada da yeni levhalarımızı dikeceğiz. Vatandaşlarımızın köylerine rahat ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmeleri için yol alt yapılarında yaptığımız çalışmaların yanında, sürücülerimizi uyarmak ve yolun durumu hakkında bilgi vermek amacı ile aldığımız tabelaları da bahar ayları ile birlikte montajını yapacağız” dedi.