Tertemiz ellerimizi millete uzatıyoruz

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak, bu memleket için ölmesini bildiysek, şimdi tertemiz ellerimizi millete uzatıyor ve milletin yönetimine talip olduğumuzu söylüyoruz' dedi.

Tertemiz ellerimizi millete uzatıyoruz
BBP'ye yeni katılımlar için düzenlenen toplantıya katılmak üzere Aydın'a gelen Genel Başkan Topçu, ilk olarak Sevgi Yolu'ndaki Alperen Ocakları Aydın Şubesinin açılışına katıldı.

Gar Restoran'daki katılım toplantısında helikopter kazasında hayatını kaybeden Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu.

Topçu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki muhalefet boşluğundan dolayı Türkiye'nin her yerinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının milletin sesi, soluğu ve iradesi olduğunu söyledi. İktidarın karşısında milletin sesi ve gözü olduklarını savunan Topçu, ''Allah'ın izniyle ilk seçimlerde milletin muktedir iktidarını gerçekleştirecek kadrolarız. Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak, bu memleket için çile çekmesini, ölmesini bildiysek, şimdi hep beraber tertemiz ellerimizi millete uzatıyor ve milletin yönetimine talip olduğumuzu söylüyoruz'' diye konuştu.

HELİKOPTER KAZASI İLE İLGİLİ RAPOR

Yalçın Topçu, Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hazırlanan rapora da değinerek, ''raporun devleti küçültmeye çalıştığını'' öne sürdü.

İsmail Güneş'in dünyanın gözü önünde, telefonla konuşa konuşa soğukta ölüme mahkum edildiğini öne süren Topçu, şöyle konuştu: ''Ben buradan herkesi edebe ve adaba davet ediyorum. Yeter. Devletin itibarı orada duruyor. Onu beceremediniz. Bari üzerine tüy dikmeyin. Herkesin hakkını herkese iade etmek için siz siyasi erk olarak gereğini yapın. Hukukun önünü açın. Allah'ın izniyle hukuk, gereğini yapacaktır. Sizin beceremediğinizi hukuk yapıp, kim ihmalliyse, kim kusurluysa, kim kast içerisinde bir hal ve hareketteyse hukuk onun gereğini yapacaktır. Siz gölge etmeyin. Sayın Başbakan bir kere daha size buradan sesleniyorum. İlgili bakanlığınıza bağlı genel müdürlük, kendi kanununa aykırı bir kurul oluşturmuş, o kurul bir rapor yazmıştır. Bunu burada millet adına, Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevenler adına reddediyorum. Kanuni değil. Kanunu çiğneyerek yaptılar. Ve buna el koymanızı bekliyorum.''

Konuşmanın ardından, partiye yeni katılan 207 kişinin rozeti Topçu tarafından takıldı.