Kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı

Olumsuz hava koşulları ve yağışı nedeniyle Ağrı'da 101, Sivas'ta ise 44 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı
Kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı
Ağrı Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle 101 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin başlattığı çalışmalar, aralıksız sürdürülüyor.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezinde biriken kar yığınlarının da temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Sabah erken saatte çalışma başlatan ekipler, bazı cadde ve sokakları temizledi.

Belediye Başkanı Hasan Arslan, ekiplerin çalışmalarını aralıksız şekilde yürüttüğünü ifade ederek, cadde ve sokakların kısa sürede temizleneceğini belirtti.

SİVAS

Sivas'ı Karadeniz Bölgesi'ndeki şehirlere bağlayan Zara-Suşehri yolunun Geminbeli Geçidi'nde, kar yağışı yer yer ulaşımda aksamalara yol açıyor. 2010 rakımlı geçitten, özellikle ağır tonajlı araçlar buzlanma nedeniyle geçmekte zorlanıyor.

Buzlanmanın etkili olduğu bölgede, Karayolları ekipleri yolun ulaşıma açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri de yol güzergahında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için denetimlerine aralıksız devam ediyor. Araçlarda zincir, kar lastiği, çekme halatı ve takoz kontrolü yapan trafik ekipleri, sürücüleri buzlanmanın etkili olduğu bölgelerde dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle il genelinde toplam 44 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için de ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 168 yerleşim birimine elektrik verilemediği, 65 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminin arızalı olduğu belirtildi.

Sivas'ı çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğunu bildiren yetkililer, ilçeler arasında bağlantıyı sağlayan bazı yollarda ulaşımda sıkıntı yaşandığını kaydettiler.

ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 75 SANTİMETREYE ULAŞTI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te, yağışı sonrası kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı.

Bir süre kar sıkıntısı çekilen Erciyes'te kar yağışının kayakseverleri sevindirdiği belirtildi.