Memati'den beyazgazete.com'a önemli açıklamalar

Kurtlar Vadisi Pusu, dizisinin Memati'si Gürkan Uygun son günlerde Türkiye-İsrail arasında yaşanan dizi kriziyle ilgili olarak beyazgazete.com'a çok önemli açıklamalarda bulundu...

Güneydoğu Gazileri'nin forma giydiği Karagücü Ampute Futbol Takımı, Rıdvan Dilmen, Gökhan Keskin, Oğuz Çetin gibi ünlü futbolcuların yer aldığı 'Efsane Yıldızlarla' gösteri maçı yaptı. Çekişmeli geçen maçı Efsane Yıldızlar 8-6 kazandı. TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde oynanan maçta, Efsane Yıldızlar takımının kadrosunda Kurtlar Vadisi'nde Memati karakterini canlandıran Gürkan Uygun da yer aldı. Memati'nin, efsane futbol yıldızlarından daha büyük ilgi görmesi dikkat çekti. Uygun, Yargıtay'ın 'Memati' isminin kullanılmasını 'Arapça'da ölümcül anlamına geldiği' gerekçesiyle yasaklamasını da değerlendirdi. Uygun 'Memati adında bir arkadaşım var. Zannediyorum bu karara en çok o sevinmiştir' diye konuştu.

Maç öncesi beyazgazete.com’a açıklamalarda bulunan Memati, Türkiye ile İsrail arasında günlerdir devam eden dizi krizine de değindi. Memati, diplomatik krize neden olan İsrail Büyükelçiliği baskınıyla ilgili olarak  "Bu soruların muhatabı ben değilim şirkettir bu yüzden bir açıklama yapmam mümkün değil ama şirket önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunacak” dedi.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin çok ilgi gören Zaza’sı Ali Sürmeli ile ilgili soruları da yanıtlayan Memati Türk halkının Zaza’yı sevdiğini belirterek dizinin ileriki bölümlerinde Zaza karakterine daha fazla rastlanacağının sinyallerini verdi..

Bir gazetecinin dizide MOSSAD ajanını canlandıran "Cevat’ın ölümü gerçekleşti mi?” sorusuna ise “Ben onu mezara gömdüm ordan çıkması mümkün değil" diyerek karşılık verdi.