Başbakan: Samsun-Adana'yı nihayetlendirmek istiyoruz

Başbakan Erdoğan, Rusya'ya dün hareketinden önce yaptığı açıklamada, doğalgaz ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Rusya ile yeni adımı Samsun-Adana boru hattıyla atacaklarını ifade etti.

Başbakan: Samsun-Adana'yı nihayetlendirmek istiyoruz
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , ö ; zel ANA uç ; ağı ile dü ; n saat 16 . 35 ' te Rusya ' ya gitti . Başbakan Erdoğan ile birlikte ; Devlet Bakanı Zafer Ç ; ağlayan , Enerji Bakanı Taner Yıldız , Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Rusya ' ya gitti . Erdoğan , Rusya ' ya hareketinden ö ; nce Esenboğa Havalimanı ' nda dü ; zenlediği basın toplantısında Moskova ' ya varır varmaz 200 kadar işadamı ile bir araya geleceklerini bildirdi . Son yıllarda , Rusya ile artan ve gü ; ç ; lenen ilişkilerle 2008 yılı sonu itibariyle 38 milyar dolara ulaşan bir ticaret hacminin yakalandığına işaret eden Erdoğan , turizmde de ikinci sıraya Rusya ' nın oturduğunu kaydetti . Erdoğan , şö ; yle devam etti : ' Her şeyden ö ; te , bizim enerji alanındaki birinci sırada en ö ; nemli ortağımız Rusya Federasyonu . Doğalgazı bü ; yü ; k ö ; lç ; ü ; de bu ü ; lkeden karşılıyoruz . İnşallah şimdi yeni bir adımı da Samsun-Adana arasındaki ham petrol boru hattında atacağız . Bu konuyla ilgili olarak da İtalya-Rusya-Tü ; rkiye arasında bö ; yle bir ç ; alışma devam ediyor . Bu seyahatimizde bunu bir neticeye vardırmanın gayreti iç ; erisindeyiz ' .

TAM GÜ ; N ' E DESTEK
Başbakan Erdoğan , AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında ise Tam Gü ; n Yasası olarak bilinen dü ; zenlemeye karşı ç ; ıkanları eleştirdi . Erdoğan , şu mesajları verdi :

TAM GÜ ; N YASASI : Hekimlerimizin yoğun işgü ; nü ; nden sonra ö ; zel muayenehanelerine giderek tedavi ve kontrol sorumluluğu ü ; stlenmelerine gerek kalmayacak . Arzu eden hekimler bunun yerine hastanelerde mesai sonrasında hizmet verebilir . Personelin ek ö ; demesi artırılacak .

HEKİMLERE ZAM : Pratisyen hekimlerin maaşları yü ; zde 43 , uzman hekimlerin maaşı yü ; zde 71 , klinik şef ve şef yardımcılarının maaşları yü ; zde 80 oranında artırılacak . 25 yıl ç ; alışan bir pratisyen hekimin emekli maaşı yü ; zde 44 , uzman hekimlerin maaşı yü ; zde 82 , şef ve şef yardımcılarının maaşları yü ; zde 100 oranında artırılacak .

ARACILAR ORTADAN KALKACAK : Sağlık kuruluşunu ve hekimini seç ; me hakkı uygulaması daha da yaygınlaştırılacak . Ö ; zel muayenehanelerde sadece para ö ; deyebilenin hekimini seç ; mesi de bitecek .

SAĞLIKTA DEVRİM : Biz , Cumhuriyet tarihinde sağlıkta en bü ; yü ; k devrimi gerç ; ekleştirdik . Kapısından iç ; eri adım atma fırsatını bulamayan vatandaşım , o lü ; ks hastanelere girebilir hale geldi . 8-10 kişinin yattığı koğuş sistemi hastaneler , -affedersiniz- koskoca koridor boyunca bir tuvalet . . . Sağlam girsen iç ; inden hasta ç ; ıkarsın . Bö ; yle bir dö ; nem . . . Biz şimdi bunları değişime tabi tuttuğumuz gibi , yeni hastanelerde 1-2-3 kişilik odalarla farklı bir hastane anlayışını getiriyoruz .

MERMERE DAMLA DAMLA : Hastane kapılarında ilaç ; almayı bekleyen vatandaşları , bu sıkıntıdan kurtaracağımızı sö ; yledim . Vatandaş sabah namazından sonra kuyruğa giriyor ve sıranın ne zaman geleceğini bilemiyor . Mermere damla damla su vuracak ve mermer de hedef gerç ; ekleşecek .

BAHÇ ; ELİ MECLİS ' İ MARKETE Ç ; EVİRDİ
Başbakan Erdoğan , emeklilere yapılan zammı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahç ; eli ' yi de şö ; yle eleştirdi : ' Sayın Bahç ; eli ç ; ıkmış emeklilere yapılan zamları gü ; ya protesto ediyor . Meclisi markete ç ; evirmiş . Ö ; nlerine unu , bulguru doldurmuş gü ; ya bizim yaptığımız zamları eleştiriyorlar . Bu kadar mahirdiniz , bu kadar başarılıydınız , milletin size verdiği 5 yıllık iktidar gö ; revini niç ; in 3 , 5 yılda bırakıp da kaç ; ıp gittiniz?

' ECZANELERLE ANLAŞIRIZ '
Bakıyorsunuz , hastanelerde işi durduracaklarmış . Ameliyat masasında , benim vatandaşım , beyefendiler eylemi bitirsin gelsin de ondan sonra ameliyat iç ; in bekleyebilir mi? Tababet yemininde bö ; yle bir şey yok . Eczaneleri kapatıyorsun . Ö ; yle şey olur mu? Atılması gereken adım neyse , biz o adımı atarız . Şu dernekmiş bu dernekmiş dinlemeyiz . Şu anda sorumlu olan birlik , ilgili bakanımla -davetini yapmıştır- ya oturur anlaşır , oturmadığı takdirde de bü ; tü ; n eczanelerle anlaşmalarımızı yapar , yolumuza devam ederiz . ' Eczacıların bugü ; n Cumhurbaşkanı ' yla gö ; rü ; şmesi bekleniyor .