Türkçe Olimpiyatları'nın bu senedki adresi

Geleneksel hale gelen dünyaca ünlü Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak il belli oldu. Bu yıl 8'incisi yapılacak olan muhteşem olimpiyatın nerede olacağı haberini Türkçe sevdalıları ilgi ile bekliyordu.

Türkçe Olimpiyatları'nın bu senedki adresi
  Yabancı ü ; lkelerdeki ö ; ğrencilerin Tü ; rkç ; e konuşmaya başlamasıyla dü ; zenlenen Uluslararası Tü ; rkç ; e Olimpiyatları ' na ev sahipliği yapmak isteyen iller yarışıyor .

Adana , bu yarışta bir adım ö ; ne geç ; erek 26 Mayıs - 09 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacak 8 . Uluslararası Tü ; rkç ; e Olimpiyatları ö ; ncesi bir komisyon kurarak bu ö ; nemli organizasyona ev sahipliği yapmak iç ; in başvurdu . Başvurusu kabul edilen Adana ' daki , sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek hazırlık ç ; alışmalarına başladığı ö ; ğrenildi .
Asya , Avrupa , Amerika , Afrika ve Avustralya ' da Tü ; rkç ; e ö ; ğrenen binlerce ö ; ğrenciye ev sahipliği yapmak isteyen Adana , şimdiden Tü ; rkç ; e sevdalılarına yakışır bir program hazırlamak iç ; in toplantılar yapmaya başladı .

Adana Valisi İlhan Atış , yetkililerle gö ; rü ; ştü ; klerini belirterek Tü ; rkç ; e Olimpiyatları ' nı Adana ' da dü ; zenleyeceklerini aktardı . Vali Atış , ' Yetkililerle gö ; rü ; ştü ; kten sonra komisyonumuzu kurduk . Eski bir milletvekilimiz komisyonumuzun başkanlığını yapıyor . Sivil toplum kuruluşlarından temsilcileri ç ; ağırdık . Gelecek hafta da toplantılara başlayacağız . Maddi kaynakları da kendimize gö ; re planladık ' ifadesini kullandı .

Tü ; rkç ; e ' ye gö ; nü ; l verenlere gü ; zel bir ev sahipliği yapacaklarına dikkat ç ; eken Vali İlhan Atış , ' Ö ; yle bir ev sahipliği yapacağız ki insanlar parmak ısıracak . Her yere benzemeyiz , misafirimizi iyi ağırlarız . Biz Adana ' yız ' şeklinde konuştu .

2003 yılından beri dü ; zenlenen Uluslararası Tü ; rkç ; e Olimpiyatları yurt dışında ve yurt iç ; inde de Tü ; rkç ; e ' ye karşı bü ; yü ; k bir heyecan ve ilgi uyandırdı . İlki , 17 ü ; lkeye ev sahipliği yapan olimpiyatlara her geç ; en gü ; n katılım artarken , yarışmaya en son 115 ü ; lkeden Tü ; rkç ; e sevdalıları katıldı .

Finale kadar birç ; ok aşamadan geç ; en ö ; ğrenciler , sınıf ve okul seç ; melerinden sonra ü ; lke seç ; melerinden geç ; erek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanıyor . Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 10 bin ö ; ğrencinin hazırlanması ise Tü ; rkç ; e ' ye olan sevdanın da ne kadar bü ; yü ; dü ; ğü ; nü ; anlatıyor . 26 Mayıs - 09 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacak 8 . Uluslararası Tü ; rkç ; e Olimpiyatları ç ; alışmaları başladı .