Vatandaşın yüzde 50'si hastaneye gitti

Domuz gribi vakalarının artmaya başladığı 1,5 ay içinde 1 milyon nüfuslu şehir merkezinde yaşayanların yarısı grip şikâyetiyle hastaneye başvurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, domuz gribi vakalarının baş gösterdiği 1,5 aydan bu yana 500 bin hastanın grip şikâyetiyle hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti. Çetinkara, Kayseri'de domuz gribinden ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini ifade ederek, bunların 8'ini 18 yaş altındakilerin oluşturduğunu söyledi. Domuz gribi şikayetiyle şimdiye kadar 551 kişinin hastanelerde yatarak tedavi edildiğini anlatan Çetinkara şunları söyledi. "Domuz gribi konusunda Kayseri'de durumu çok kötü olan bir vaka yok. Ama yoğun bakımda yatan vaka var. Domuz gribinin görüldüğü 1,5 aylık süreçte son 25 gün içinde günlük poliklinik sayısı yüzde 55 artarak 30 bin oldu. Kayseri'de 500 bin insan hastanelere grip şikâyetiyle geldi."

Kadir Çetinkara, vaka sayısının pandemi salgınının başladığı ilk dönemdeki gibi gitmediğini anlatarak, Mart ayı ortalarına kadar süreci çok sıkı takip edeceklerini sözlerine ekledi.