Doktora Facebook tuzağı kuruldu

Niğde'de bir doktor Facebook kurbanı oldu.

Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Doktorun facebook’unu ele geçiren hacker doktor arkadaşlarından “ben nöbetçiyim dışarı çıkamıyorum yeğenim hastaymış sen vereceğim hesap numarasına şu kadar para yatır ben sana yarın ve bir gün veririm” diyerek para istediği ortaya çıktı.

Niğde Devlet Hastanesi Acil servisinde görevli Dr Ayhan Bayhan “a ait facebook ve Hotmail Pazar gününden itibaren kimliği belirlenemeyen Hecker tarafından şifresi ele geçirilerek çevresindeki doktor arkadaşları ve yakınlarından para istediği ortaya çıktı.

Durumu pazartesi günü öğrenen Dr. Ayhan Bayhan “yakın çevreme facebook ile Hotmail’deki arkadaşlarımı internet üzerinden konuşarak “ ben nöbetçiyim dışarı çıkamıyorum yeğenim hastaymış sen vereceğim hesap numarasına şu kadar para yatır ben sana yarın ve bir gün veririm “şeklinde sözler sarfederek para talebinde bulunmuş. Kesinlikle bu sözlere itibar etmeyin ben bütün arkadaşlarını ve yakınlarını arayarak kesinlikle para vermeyin diyerek uyardım ulaşamadığım arkadaşları ve dostlarım olabilir. Kesinlikle para göndermesinler” diye konuştu.

Bayhan “ kanunu yönden bu kişi veya kişilerin bulunması için gerekli müracaatları yapacağını söylerken ,bazı arkadaşlarının da ufak çaplı para gönderdikleri ortaya çıktığını ve kendisini üzdüğünü ifade etti.