BBP'den 'Yazıcıoğlu' raporuna tepki

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Araştırma Komisyonu'nun raporuna sert tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Araştırma Komisyonu’nun raporunu kabul etmediklerini belirterek "Hadi oradan, böyle rapor olur mu? Ayıp, ayıp" dedi ve sürecin takipçisi olduklarını dile getirdi.
Topçu, Ankara Alperenler Ocağı'nın düzenlediği Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum günü ve S. Ahmet Arvasi'yi anma gecesine katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'ndaki geceye çok sayıda partili de geldi. Mehter ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede konuşan Topçu, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadetinden dolayı yayınlanan raporun kendilerini tatmin etmediğini söyledi.
Sürecin takipçisi olduklarını belirten Topçu, "Hadi oradan böyle rapor mu olur? Ayıp ayıp. Başbakan'a ikinci kez yaptığımız ziyarette, Araştırma Komisyonu ile ilgili kaygılarımızı dile getirdik. Başbakan da raporun gecikmesinden dolayı komisyonun yenilebileceğini söyledi. Başbakan'ın bir an önce verdiği sözde durmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Ülkenin kötü yönetildiğini, ekonominin çöktüğünü, terörün hortladığını ileri süren Topçu, güvensizliğin hâkim olmaya başladığını belirtti.
Bu durumun sorumlusunun iktidar ve muhalefet olduğunu ancak onların da mecliste kavga etmekten başka bir iş yapmadıklarını ifade eden Topçu, çözümünün ancak seçimlerle sağlanabileceğini kaydetti.
Topçu, milletin iradesinin tekrar millete iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi.