Baz istasyonu istemeyen Karslılar eylem yaptı

Kars Şehitler Mahallesi Yıldız Evler Sitesi yanında kurulan baz istasyonunun kaldırılması için mahalleliler eylem yaptı. Daha çok çocukların katıldığı eyleme bazı vatandaşların kucaklarında bebekleriyle gelmeleri dikkat çekti.

Baz istasyonu istemeyen Karslılar eylem yaptı
 

Protesto sırasında ç ; ocuklar hep bir ağızdan &ldquo ; Yaşamak istiyoruz , yaşamak bizim de hakkımız . Bu hakkımızı sö ; ke sö ; ke alacağız&rdquo ; diye slogan attı .
Eylemde konuşan Kafkas Ü ; niversitesi ( KAÜ ; ) Tıp Fakü ; ltesi Hastanesi Başhekim Yrd . Doç ; . Dr . Barlas Sü ; lü ; , ' Bir sabah bö ; ylesi ilkel ve ç ; irkin bir yapıyla karşı karşıya kaldık . Araştırdığımızda bunun bir baz istasyonu olduğunu ö ; ğrendik . Burada baz istasyonun ç ; evresinde iki tane okul , bir tane ö ; ğrenci yurdu , ü ; niversite kampusu ve kampus iç ; inde iki tane hastane bulunmaktadır . ' dedi .
Baz istasyonunun ç ; ok zararlı itkileri olduğuna işaret eden Sü ; lü ; , birç ; ok Avrupa ü ; lkesinde yapılan araştırmalarda bu istasyonların bulunduğu alanlarda kanser oranının arttığının ispatlandığına dikkat ç ; ekti . Yard . Doç ; . Dr . Sü ; lü ; , ' Bu konuda Tü ; rkiye ' de birç ; ok mahkeme kararı var . Erzurum ' da Cumhuriyet Caddesi ' nde kurulan baz istasyonuna karşı aç ; ılan mahkemede Atatü ; rk Ü ; niversitesi , Fizik Bö ; lü ; mü ; ' nden bir ö ; ğretim ü ; yesi bunun kanserle ilişkisi olduğunu ortaya koymuş ve mahkeme delil olarak kabul etmiştir . Biz Şehitler Mahallesi sakinleri olarak ve ben de bir tıp fakü ; ltesi başhekimi olarak burada yaşayan insanların , ç ; ocukların , hastaların , ö ; ğrencilerin kanserle karşı karşıya kalmaması , en azından bu psikolojiyle yaşamaması iç ; in baz istasyonunun bir an ö ; nce buradan kaldırılmasını ve yerleşim yeri olmayan bir yere konulmasını istiyoruz . Kars ' ta da yerleşim yeri olmayan yer bol miktarda bulunmaktadır . Herkesi ve tü ; m Karslıları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz . ' şeklinde konuştu .