Yıldırım Belediyesi'nde davullu zurnalı açılış

Bir hayırsever tarafından Yıldırım Belediyesi'ne bağışlanan ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Mevlana Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlık binası bayram havası coşkusuyla hizmete açıldı.

Hayırsever Hamza Durgut'un belediyeye bağışladığı 400 metrekarelik alana İl Özel İdaresi tarafından 4 ay gibi kısa bir zaman zarfında 2 katlı sağlığı merkezi yapıldı. 4'ü doktor 15 personelin görev yaptığı lüks sağlık merkezi bayram hayasındaki bir törenle hizmete açıldı. Davul ve zurna eşliğinde başlayan tören Yıldırım Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle renklendi. Vatandaşların akın ettiği açılışa Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Sağlık Müdürü Özcan Akan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Devlet-millet iş birliğinin önemini vurgulayan bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sağlık ocağı ve muhtarlık hizmet binasının Mevlana Mahallesi sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Keskin, "Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana Yıldırım'a bir birinden önemli onlarca hizmet kazandırdık. Maksadımız Yıldırım'ın daha da gelişerek güzelleşmesi. Bugün bu mahallemize yaptığımız sağlık ocağı ve muhtarlık binasının açılışı için bir araya geldik. Hizmetlerimiz hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, devletin millete hizmet için var olduğunu belirterek, "Mevlana Mahallesi'ne yapılan bu hizmet, anlayışımızın bir göstergesidir. Devlet, millet için, hizmet için, halkımıza çare için vardır. Devlet-millet kaynaşması ile mahallemize en doğru hizmet gelmiştir. İnsanın en kıymetli şeyi sağlığıdır. Allah böyle yerlere bizleri hem düşürmesin, hem de eksik etmesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, hayırsever hacı Hamza Durgut'a teşekkür plaketi takdim etti.