Vergi rekortmenlerine plaket verildi

Hakkari Valisi Muammer Türker, sınır kapılarının Kuzey Irak'a açılmasının bir güvenlik meselesi olarak algılanıp 'önce güvenlik sağlansın, sonra ticaret olsun' anlayışının yanlış olduğunu söyledi.

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı tarafından 2008 Yılı Vergi Rekortmenleri'ne plaket verme törenine Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Defterdarı Hakan Akpınar, Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Başsüllü ve kamu kurum müdürleri ile vergi rekortmenleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Muammer Türker, “Türkiye'de doğu toplumu olmamız dolayısıyla duygusallık, sloganlara çok başvurmak gibi birtakım hasretlerimiz olduğu için belki paranın, ekonomin, üretimin, istihdamın ve bunun arkasında vergi ödemenin önemini henüz çok kavrayabilmiş değiliz” dedi.

Sınır kapılarının açılmasının bir güvenlik meselesi olarak algılanarak 'önce güvenlik sağlansın, sonra ticaret olsun' anlayışının yanlış olduğunu ifade eden Vali Türker, “Özellikle Şemdinli-Derecik ve Çukurca-Üzümlü kapılarının Kuzey Irak'a açılması, bir güvenlik meselesi olarak algılanıp 'önce güvenlik sağlansın, sonra ticaret olsun' anlayışının yanlış olduğunu her platformda söylüyoruz. Önce ticaret olacak ki güvenliğimizi hiç olmazsa ticareti kullanarak, hiç olmazsa silahları bir yana bırakarak sağlayabilelim. Her zaman bu tezi işliyoruz. Son zamanlarda, aslında olumlu bir kanaatte var. Ama nedense bu konuda söz sahibi olan insanlar adım atmakta tereddüt gösteriyorlar. Umut ediyorum bununla ilgili birtakım gelişmeler zaman içerisinde olacak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.