Öcalan'ın avukatlarına ceza verilmeli

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları hakkında ne gibi işlemler yapıldığını sordu.

Erçelebi Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla haftada bir kez terör örgütüne ve yandaşlarına direktiflerini ilettiğini söyledi. Erçelebi, “ABD’de aracılık hizmeti yapan bir avukat için 28 aylık bir ceza kesilmiştir. Türk Ceza Kanununun 220’nci maddesinin 8’nci fıkrası da böyle bir aracılık işlemine katılan hakkında ceza verileceği belirtilmektedir” dedi.

Erçelebi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın direktiflerini terör örgütüne ve yandaşlarına iletenler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Terörist başının direktiflerini dışarıya iletmemesi ne gibi işlemler yapmayı düşünüyorsunuz? Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla her hafta rutin bir şekilde görüşmesine kim, neden ve nasıl izin vermektedir? göz önünde olan bu fiili durumla İmralı bir terör üssü durumuna gelmemiş midir? Bu soru önergemizi suç duyurusu kabul edip suç işleyenler hakkında bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.