13 yaşındaki çocuğun kaçırıldığı iddiası

Erzurum'da ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun kaçırıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Halitpaşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ömer Hasar, dün saat 14.30 sıralarında berbere gitmek üzere evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Ömer Hasar'ın annesi Leyla ve babası Kemal Hasar, çocuklarının kaçırıldığına dair Gölbaşı Polis Merkezi ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne müracaatta bulunurken, polis kayıp ya da kaçırıldığı ileri sürülen öğrenciyi bulmak için her yerde çalışma başlattı.

Ömer Hasar'ın aile yakınları, A.A. isimli bir şahsın çocuklarını kaçırdığını iddia ederek, can güvenliğinden endişe duyduklarını belirttiler.
Ömer Hasar'ın 19 yaşındaki abisi Taner Hasar, A.A.'nın yaklaşık 6 ay önce de kardeşini kaçırdığını ve 1 gün alıkoyduktan sonra geri getirdiğini söyledi. Taner Hasar, "13 yaşındaki kardeşim Ömer'den dün saat 14.30'dan itibaren haber alamıyoruz. Çok endişe ediyoruz. Gerekli bütün yerlere müracaat ettik. Gölbaşı semti Kavak Mahallesi civarında kardeşimi A.A.'nın bir otomobile bindirdiğini görenler var. Daha sonra polise başvurduk. Polis A.A.'ya telefonla ulaştı. Çocuğu Kavak Mahallesi'nde bıraktığını
söylemiş. Daha sonra yapılan aramalarda A.A'ya ulaşılamadı. Telefonu kapalı. Adresi tespit edildi. Ancak adresine gidildiyse de ne kardeşime ne de o şahsa ulaşılabildi. Kardeşimin sağ salim bulunmasını istiyoruz. Bu şahıs 6 ay önce de kardeşimi kaçırmıştı. Kardeşime cep telefonu almıştı o zaman. Biz de telefonu kardeşimin elinde görünce alıp kırmıştık. Maddi durumumuz iyi değil. Ben liseyi bitirdikten sonra işsizim. Babam işsiz. Güç şartlarda hayatımızı idame ediyoruz. Erzurum'da Musa Kang cinayetini de
gördükten sonra çok korkuyoruz. Yetkililerden bütün imkanları seferber edip çocuğumuzu bulmalarını talep ediyoruz" dedi.