Cezayı mahkeme kararıyla iptal ettirdi

Sakarya'da bir vatandaşa annesini acil servise götürürken aşırı hız yaptığı gerekçesiye trafik polisi tarafından 265 TL para cezası kesildi. Bunu kabul etmeyen sürücü, cezayı mahkeme kararıyla iptal ettirdi.

Ceza kesilen otomobilin sürücüsü Adem Kılıç, yaptığı açıklamada, 6 ay önce annesi Emine Kılıç'ı rahatsızlığı nedeniyle otomobiliyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüğü sırada ''radara yakalandığını'' söyledi.

Otomobilinin ikaz sinyalleri açık olmasına rağmen, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince hız sınırını aştığı gerekçesiyle durdurulduğunu anlatan Kılıç, memurlara annesini hastaneye yetiştirmek için hız yaptığını söylediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Polislere durumu izah ettim, daha sonra bana ceza yazmadan 'gidebilirsin' dediler. Olaydan bir hafta sonra evime 265 TL'lik ceza makbuzu geldi. Ben de Akyazı Sulh Ceza mahkemesine cezanın iptali için dava açtım. Mahkemeye hastanenin acil servisinden aldığım belgeyi ibraz ettim. Mahkeme heyeti, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yer alan 'Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar geçiş üstünlüğüne sahiptir' maddesi hükmünce, kesilen cezanın hukuka aykırı olduğunu belirterek, cezayı iptal etti. Bu kararın sürücülere örnek olmasını diliyorum.''