Moskova, tren kazasında ölenleri netleştiremiyor

Moskova, tren kazasında ölenleri netleştiremiyor

Moskova, tren kazasında ölenleri netleştiremiyor
Rusya'da Cuma gecesi gerçekleşen saldırıda 39 kişinin öldüğü ve yüzden fazla kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Ölü sayısını resmi olarak açıklayamayan Rusya, 26 kayıp yolcuyu arıyor.

Rusya Olağanüstü Hal Bakanı Sergey Şaygu son verilere göre 25 kişinin öldüğünün kesinleştiğini, 26 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Şaygu, "26 kişiye ne olduğunu bilemiyoruz. Ne ölüler ne de yaralılar arasında var." dedi. Şaygu gün içinde listeyi tam olarak tespit etmeyi umduklarını söyledi.

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada da 26 kişinin öldüğü ve 18 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Rusya Sağlık Bakanı Tatyana Golikova 96 olarak açıkladığı yaralı sayısını 85'e indirdi. Moskova, St. Petersburg ve Tver bölgesinde hastanelere kaldırılan yaralıların yarıdan fazlasının durumu ağır.

29'u görevli 653 yolcunun bulunduğu trende altı da yabancının bulunduğu açıklandı. İtalya, Belçika, Azerbaycan, ve Belarus'dan birer kişi ve Ukrayna'dan iki kişi trende bulunuyordu. Yabancılardan ikisi hafif yaralanırken, ölenler arasında yabancı uyruklu vatandaşın bulunmadığı belirtildi.