Ülkü ocakları Öğretmenler Günü'nü kutladı

Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanı Fikret Alıncak, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutladı.

Ülkü ocakları Öğretmenler Günü'nü kutladı
Alıncak, yaptığı açıklamada, bir milletin yükselişinin ancak eğitimli ve kültürlü fertlerin yetişmeleriyle mümkün olabileceğini belirtti. Fertlerin yetişmelerinde de en büyük sorumluluğun aile ve öğretmenlere ait olduğunu kaydeden Alıncak, "Türk Milleti de, büyük ve köklü Türk medeniyetinin temeline harç katan öğretmenlerine çok şey borçludur. Yedi düvelin işgalinden kurtardığımız vatan topraklarımız; sefalet, fakirlik ve eğitimsizlik ile boğuşurken, Gazi Mustafa Kemal, Türk medeniyetini yeniden
yükseltme vazifesini Türk öğretmenlerine vermiş ve ilk tuğlayı 'Başöğretmen' sıfatıyla bizzat kendisi koymuştur" dedi.

Atatürk'ün ülküsüyle yetişmeye başlayan gençliğin önüne konulan temel hedefin, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak olduğunu hatırlatan Alıncak, şunları söyledi:
"Bu amaçla Türk gençliğini yetiştiren öğretmenlerin çabaları, dışarıdan enjekte edilen gayrı milli ideolojiler yoluyla sekteye uğratılmaya çalışılmaktadır. Ülkücü gençlik; Türk gençliğini yetiştirme çabalarına sekte vurmaya çalışanların her daim karşısında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Özellikle son zamanlarda, yoksulluk sınırının altında kalan maaşlarıyla hayata tutunma çabası içinde olan öğretmenlerimize reva görülen kötü şartlar, medeniyet inşamızın sekteye uğratılmaya çalışıldığının önemli bir göstergesidir. Bir öğretmen, öğrencilerine daha iyi eğitim verebilmek için harcayacağı vakitlerde, ikinci bir iş yaparak geçinmeye çalışmakta ya da ay sonunu getirme hesapları yapmaktadır. Bugün milliliği sadece isimden ibaret kalan eğitim bakanlığımız da bu sorunlara sağır kalmaktadır. Bütün bu zorluklara rağmen, hayatlarını Türk gençliğinin eğitimine adayan değerli öğretmenlerimizin azim ve kararlılıklarının eksilmeyip arttığını görmek bizleri geleceğe dair ümitvar kılmaktadır. Bu vesileyle; gelecek nesilleri emanet ettiğimiz eli öpülesi fedakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, değerli öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz."