Milli Piyango yılbaşı çekilişi için özel bilet

Yılbaşı özel çekilişi için bayilere biletleri yollamaya başlayan Milli Piyango idaresi bu yıl sahteciliğe karşı özel önlemler aldı.

Filigranlı özel kağıtlara basılan biletler ışığa tutulduğunda, içinde Milli Piyango amblemi görülüyor. Ayrıca sol üst köşesindeki MP amblemiyle sağ alt köşedeki talih kuşu, sahteciliği önlemek için özel turuncu mürekkeple basılıyor. Milli Piyango biletleri, Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda basılıyor.

Büyük ikramiyenin 30 milyon lira olarak belirlendiği özel çekilişte 1 adet 5 milyon, 5 adet de 1'er milyon lira dağıtılacağını belirten Milli Piyango Dairesi Başkanı Ekrem Gürsoy, bu yüzden büyük önem verdikleri sahtecilikle mücadele konusunda attıkları adımları Cihan'a anlattı. Rakam yüksek olunca biletlere rağbetin büyük olacağına işaret eden Gürsoy, biletlerinin sahtelerinden ayrılması için bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Bilet alanların, sol üst köşesindeki milli piyango amblemiyle, sağ alt köşedeki talih kuşuna dikkat etmelerini istedi. Bunların basımının sahteciliği önlemek için özel turuncu mürekkeple yapıldığını vurguladı ve ekledi: "Bunu görsünler."

Bilet almak isteyenlerin Milli Piyango ruhsatı taşıyan seyyar ve sabit bayileri tercih etmelerini tavsiye eden Milli Piyango Dairesi Başkanı Gürsoy, şunları söyledi:

"Yılbaşı biletlerinin dağıtımı 12 Kasım itibariyle başladı. Sahte bilet söylentileri zaman zaman çıkıyor. Ama Milli Piyango biletleri, Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda basılıyor. Güvenlik açısından para değerinde. Filigranlı özel kağıtlara basılıyor. Biletlerimizin içinde Milli Piyango amblemi görülür, ışığa tutulduğunda. Vatandaşlarımız daha basit bir yöntemle sahte olup olmadığını anlayabilir. Milli piyango biletimizin sol üst köşesindeki milli piyango amblemiyle sağ alt köşedeki talih kuşumuzun özel mürekkeple turuncu renkle sahteciliği önlemek için basımı yapılıyor. Bunu görsünler. Milli Piyango ruhsatı taşıyan seyyar ve sabit bayilerden kuşkuya düşmeden alabilirler."

Bilet satışından elde edilen paraların Maliye Bakanlığı'na aktarıldığını ifade eden Gürsoy, paranın buradan da Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Fonu, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kredi Yurtlar Kurumu'na kaynak olarak aktarıldığına işaret etti. Gürsoy'un verdiği bilgiye göre yılbaşı için basılan tam biletin ücreti; 30 lira, yarımın 15 lira, çeyrek biletin ise 7,5 lira.