Kurban pazarları kuruluyor

Kurbanlık hayvan satışarının serbest bırakılmasının ardından, Anadolu'nun çeşitli illerinden kurbanlık hayvanlar pazarlara gelmeye başladı.

Alışık olmadıkları ortamlara taşınan hayvanlar ise her zaman olduğu gibi sahiplerine zor anlar yaşattı.

Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi ve satışı dün saat 23.00'den itibaren serbest bırakıldı. Geldikleri il ve ilçelerin belediyelerinden onaylı olarak İstanbul'a giriş yapan hayvanlar önceden hazırlanan pazarlara getirildi. Kamyonlardan hayvanların indirilmesi ve ahırlara sokulması sırasında hayvan sahipleri zor anlar yaşadı. Alışık olmadıkları ortamlara taşınan hayvanlar kaçmaya çalıştı.

Çoğunluğu Ağrı, Kars, Erzurum, Van gibi, doğu illerinden getirilen hayvanların fiyatlarının ise geçtiğimiz yıllara göre hayli yüksek olduğu belirtildi. Özellikle büyükbaş hayvan üretimindeki düşüş nedeniyle fiyat artışı olduğunu ifade eden hayvan sahipleri, ellerinde 3 bin TL ila 8 bin TL arasında değeri olan hayvanlar bulunduğunu söyledi.

Ağrı'dan çok sayıda büyükbaş hayvan getiren Hasan Adak, "Bu yıl kurbanlıklar geçtiğimiz yıllara göre daha pahalı. Bunun nedeni de üretimin az olması ve Suriye, İran gibi ülkelere yapılan ihraç. Geçtiğimiz yıl zarar ettik umarım bu yıl satışlar daha iyi olur" dedi.

Bu arada İstanbul'daki çok sayıda kurbanlık satış merkezlerindeki dizayn çalışmaları da devam ediyor.