'Türkmen Ressamların Fırçasından Türkiye'

Şehre gelen 4 Türkmen ressam Gümüşhane'nin doğal ve tarihi güzelliklerini tuvale yansıtacak.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Türkmen Ressamların Fırçasından Türkiye” projesi kapsamında 4 Türkmen ressamın şehre geldiğini söyledi.

Gümüşhane Valiliği ile Türkmenistan Aşkabat Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından hazırlanan proje ile resim sanatında önemli eserlere imza atmış Türkmen sanatkarların fırçalarında Tarih ve Kültür şehri Gümüşhane’nin güzelliklerinin sanatçıların tarzları ile birleşerek geleceğe taşınmasının amaçlandığını ifade eden Vali Salihoğlu, Gümüşhane’nin güzelliklerinin Türkmen ressamların fırçasında tuvallere şekillenmesi ve Gümüşhane’nin 75 yağlıboya tablosunun bir koleksiyon olarak hazırlanmasının planlandığını söyledi.
Vali Salihoğlu, Çarımurat Yazmuradov, Cuma Hocaniyaz, Recep Muhammedov, Bayram Nuriyev isimli ressamların 8 ile 14 Kasım tarihlerinde Gümüşhane merkez ve ilçelerinde bulunan tarihi ve doğal güzellikleri gezerek, eskiz ve fotoğraf çalışmaları yapacaklarını, sanatçıların atölye çalışmalarının ise en geç 6 ay içerisinde tamamlayarak sergiye hazır hale getireceklerini ifade etti.
Proje kapsamında Aşkabat şehrinde organize edilecek sergide sanatseverlerle buluşacak olan resimler daha sonra Gümüşhane’de sergilenecek.