Tokat-Turhal karayolunun maliyeti 21 milyon TL

Tokat-Turhal karayolunda yapılacak olan çalışma 21 milyon Lira'ya mal olacak.

Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen 42 kilometrelik Tokat-Turhal karayolunda sıcak karışımlı asfalt çalışmaları devam ediyor. Turhal tarafından başlanan yol çalışmalarında yaklaşık 13 kilometrelik bölüm tamamlandı. Tokat Sigara Fabrikası önünde başlayan çalışmalar ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, sathi kaplama olarak yapılan Tokat-Turhal Karayolu'nun trafik yükü göz önüne alınarak 'beton asfalt' yapılması için ihale edilerek çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Uraloğlu, hava şartları müsaade ettiği sürece yol çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, "Toplamda yolun 18 kilometrelik kısmını bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz. 2010 yılında ise bahar ayı ile birlikte başlayacak çalışmalarda yolun tamamı bitirilmiş olacak" dedi.
Uraloğlu, Tokat-Sivas Karayolu Kızıleniş mevkiinde 1 kilometrelik kısmın kaldığını belirterek, "Heyelan olan bölgede çalışmalar devam ediyor. Bu sene oranın tamamlanarak yolun trafiğe açılmasını hedefliyoruz. Ayrıca yolun devamında Katmerkaya bölgesinde 4,2 kilometrelik yolla ilgili de kamulaştırma sorunu aşıldı. İhalesi yapıldı. Sıcak karışımlı asfalt yapılmak üzere 2010 yılında çalışmalar başlayacak. Tokat-Niksar Karayolu ile ilgili ihale çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.
Tokat Çevre Yolu ile ilgili çalışmalarda kamulaştırma sorununu aşıldığında çalışmaların hızla tamamlanarak mahalli trafiğin yükünün azaltılacağını, gerektiğinde projelerde revizyon yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, Tokat Çevre Yolu ile ilgili böyle bir çalışma olmadığının altını çizdi. Uraloğlu ayrıca, kent merkezindeki ana arterlerin yapılacak protokolle belediye tarafından asfaltlanacağını sözlerine ekledi.