Aydınlı izciler Atatürk için yürüdü

400 kişilik bir izci grubu 'Atatürk'ü Anma ve Saygı Yürüyüşü' için İsabeyli İzci Evin'de bir araya geldi.

Yaklaşık 400 kişilik izci gurubu ve velileri 3 kilometrelik bir alanda yürüyen, ellerinde taşıdıkları Atatürk posterleri ve Türk bayrakları olduğu halde marşlar söyleyerek 3. kez düzenlenen yürüyüşü başarı ile gerçekleştirdiler.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Atatürk’ü anma ve saygı yürüyüşü hakkında bir konuşma yapan Nazilli İlçe İzci Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar Akgün; “Aydınlı tüm izcilerimizin katıldığı yürüyüşümüzde, çocuklarımızın doğa ile bütünleşerek, hem 10 Kasım Atatürk’ün 71. ölüm yıldönümünü anmak hem de Atatürk sevgisini çocuklarımıza aşılamak istedik. Her yıl düzenlediğimiz Atatürk’ü anma ve saygı yürüyüşümüze bu yıl daha fazla ilgi olduğunu görüyorum. Çocuklarımızın doğa ve Atatürk sevgisini öğrenmelerini, birbirleri ile kaynaşmalarını, dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak amacıyla bir kez daha toplandık. İlimizden ve değişik ilçelerimizde her yıl olduğu gibi yine geniş bir katılım oldu. 3 kilometrelik parkur boyunca çocuklarımız ve bizler hep birlikte marşlar söyleyerek güzel bir gün geçirmeyi planladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Nazilli’ye bağlı İsabeyli Beldesinde bulunan İsabeyli İzci Evinde toplanan Nazilli, Aydın Merkez, Söke, Bozdoğan, Sultanhisar, Çine, İncirliova, Germencik ve bazı beldelerden gelen küçük ve ergin izcilerle birlikte izci liderleri ve çok sayıda velinin de katılımı ile yürüyüş gerçekleştirildi. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Muhtarlar, Aydın İl İzci Kurulu Başkanı Ramazan Atar, İl İzci Kurulu Başkan Yardımcılar, İl Temsilcileri, İzci Liderleri, izciler ve izci velilerinin katıldığı Atatürk’ü anma ve saygı yürüyüşünün 3’üncüsünde yaklaşık 400 kişi yürüdü.
Konuşmaların ardından hep birlikte sıraya giren izciler ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile 3 kilometrelik alanı yürüyerek tamamladılar.