Can pazarıının yaşandığı yangında 1 kişi öldü

Bursa'da yaşanan ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangında can pazarı yaşandı.

Bursa'da bir apartman dairesindeki yangında dışarı çıkamayan bir kadın hayatını kaybederken, bakıcısı ve komşuları dumandan etkilenip binada mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, biri çocuk biri kadın 6 kişiyi tahliye ederken, bakkal dönüşü acı manzarayla karşılaşan ve 1,5 yıldır baktığı Akgül Karadeniz'i kurtaramayan Münevver Baykız, ölen kadının oğluna sarılıp gözyaşı döktü. Bakıcı kadın, Alzheimer hastası Akgül Karadeniz, dışarı çıkmaması için kapının önüne çekyat koyduğunu, döndüğünde de aşırı dumandan dolayı müdahale edemediğini söyledi.

Alınan bilgiye göre, yangın öğle saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi'nde meydana geldi. 1,5 yıldır yatalak olan 65 yaşındaki Akgül Karadeniz'e bakan Münevver Baykız, bakkala alışverişe gitti. Kendisine zarar vermesinden endişe ettiği Akgül Karadeniz dışarı çıkmaması için de kapının önüne çekyat koydu. Evdeki televizyonun devrilmesi sonucu çıkan yangın bir anda odayı sardı. Yaşlı kadın yanarak hayatını kaybederken, bakkal dönüşü evin kapısından yaşlı kadını kurtarmak isteyen Münevver Baykız, bunda başarılı olamadı.

Baykız, dumandan etkilenince üst kattaki komşuya çıktı. Balkonda Baykız ile birlikte Yurdagül Giray ve kızı Yeşim Boran mahsur kaldılar. İtfaiye bir yandan alevleri bastırırken, diğer yandan balkondaki Yurdagül Giray, Yeşim Boran ve Münevver Baykız ile apartman dairelerinde mahsur kalan Fatma Güler, dumandan etkilenen Hasene, Nefise ve Soner Tetik'i dışarıya çıkardı.

Dışarı çıkınca fenalık geçiren ve herşeyden tam anlamıyla haberi olmayan bakıcı Münevver Baykız, maktulenin oğlu Yüksel Karadeniz'e sarılarak gözyaşlarına boğuldu. "Bizi boşverin, onu kurtarın" diyen bakıcı kadın, mahsur kalanlar ambulansa götürülürken sağlık ekiplerinin peşinden giderek o kişiler arasında ölen Akgül Karadeniz'in olup olmadığını kontrol etti.
Annesiyle birlikte kalan kapı imalatçısı oğlu Yüksel Karadeniz de, "Birisi birşey söylesin, ne olur doğruyu söyleyin" diyerek polis ve komşularından bilgi istedi. Ancak 112 ekiplerinin yaptığı kontrolde yatalak olan yaşlı kadının önce dumandan boğulduğu, sonra da yanarak hayatını kaybettiği belirlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının kesin çıkış sebebinin araştırıldığını belirterek, "Önce dumandan etkilenmiş sonra da ısıdan dolayı yanık meydana gelmiş. Soruşturma titizlikle sürdürülüyor. Mahsur kalanları oksijen maskesi takarak kurtardık" dedi.

Binadan kurtarılan ve dehşeti yaşayan birisi çocuk 5 kişi hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri bakıcı Münevver Baykız'ı ifadesine başvurmak üzere karakola götürdüler.
Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.