Maliye 3 çocuk için düğmeye bastı

Maliye Bakanlığı 2010 yılından itibaren memura ödenen aile yardımındaki 2 çocuk sınırlamasını kaldırıyor. Halen 2 çocuk için aile yardımı alabilen memur şayet 3 ya da daha fazla çocuğu varsa her biri için de 25'er TL yardım alacak.

Maliye 3 çocuk için düğmeye bastı
Başbakan Erdoğan’ın her fırsatta gündeme getirdiği “3 çocuk” ısrarı Maliye’yi harekete geçirdi. Maliye Bakanlığı 2’den fazla çocuk yapanları teşvik etmek üzere kolları sıvadı. Maliye Bakanlığı 2010 yılı başından itibaren memura ödenen aile yardımında çocuk sınırlamasını kaldırıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yardımı 2 çocukla sınırlayan düzenlemeyi kaldırmak üzere bir taslak hazırladıklarını açıkladı. Edinilen bilgilere göre, toplu görüşmelerde de gündeme gelen yeni düzenlemede memur yardımında 2 çocuk sınırı olmayacak. Memur her çocuk için belli oranda yardım alacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün 2010 bütçesini Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuşunda 2010 bütçesinin memuru koruyan bir bütçe olduğunu söyledi, ardından da “Çocuk için ödenmekte olan aile yardımı ödeneğinde çocuk sayısı sınırlamasının kaldırılması yönünde düzenleme yapılacak” diye konuştu. Maliye Bakanlığı yetkilileri ise Bakan Şimşek’in bu sözlerinin ardında yürütülmekte olan ciddi bir çalışma olduğunu ifade ettiler. Buna göre, çocuk sayısı artan memurun maaşına eklenecek yardım tutarları da artacak.

Her çocuk için 25 TL

Halen 6 yaşına kadar çocuğu olan bir memur bu çocuk için 25 lira, 6 yaşın üzerindeki çocuk için ise 12.5 lira yardım alıyor. Şayet 3’üncü ya da 4’üncü çocuğu varsa da yardım 2 çocukla sınırlı. Yeni düzenlemede bu sınır kaldırılacak. Ancak tutarın değişip değişmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Mevcut yardım parasına göre 6 yaşından küçük 3 çocuğu olan bir memur 50 lira alırken, yeni düzenleme ile 75 lira alabilecek. Şayet 4 çocuğu varsa yardım parası 100 TL’ye çıkacak.

Uzatılan varlık barışında 5.2 milyar TL beyan var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, süresi uzatılarak ikinci kez uygulanan Varlık Barışı’nda 17 Ekim itibariyle toplam 5.28 milyar lira beyan edildiğini açıkladı. Şimşek, “Varlık barışının birinci uygulama döneminde yurtiçi ve yurtdışından toplam 14.8 milyar lira varlık beyan edildi. Bu beyan üzerinden 419 milyon lira vergi tahakkuk ederken bu tutarın 204 milyon liralık kısmı tahsil edildi. İkinci uygulama döneminde ise 17 Ekim itibariyle 3.29 milyar lirası yurtiçi, 1.98 milyar lirası yurtdışı olmak üzere toplam 5.28 milyar liralık varlık beyanı gerçekleşti” dedi.