Bu proje AKP, DTP, PKK projesidir

Partisinin grup toplantısında konuşan Deniz Baykal ekonomiden, açılıma, açılımdan, Azerbaycan kirizine kadar bir çok konuya değindi.

Bu proje AKP, DTP, PKK projesidir
Ekonomideki daralmanın yüzde 6.5 oranında olduğunu belirten Baykal "2. Dünya savaşından bu yana en büyük daralmayı yaşıyoruz. 7 yıl önce kalkınmada 29. ülkeydik, şimdi 136. sıradayız. G20 ülkeleri arasında 17 sıraya indik" dedi


"BU PROTOKOLÜ YAPMAYIN DEDİK"

Ekonomik gündemin ardından hemen Azerbaycan ile ilişkilere değinen Baykal, "Azerbaycan ile ilişkilerimizde bir nezaket bir üslup sorunu olmanın ötesine geçmeye başladığını ve bu konunun ciddi önemli bir konu olduğuna dönüştüğünü görüyoruz. Bu konuda kim haklı kim haksız bunu görüyorum. Türkiye Ermenistan sınır kapısını açma sürecini yanlış yönetmiş çok daha ağır bir sorunla karşı karşıya bırakmıştır.Birilerini mutlu edeceğiz diye çok ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Biz çok önceden söylemiştik sakın Azerbeycanı küstürecek bir şey yapmayın. Birileri Azerbaycan'ı görmese de sen Türkiye olarak göreceksin. diye konuştu.

Bu konunun sıradan bir konu olmadığını vurgulayan Baykal,"Azerbaycan ile ilişkilerini sağlam tutacaksın" dedi.


"GÜCÜNÜZ PKK'YA DEĞİLDE AZERBAYCANA MI YETİYOR"

Bursa'da yapılan Milli maçtaki Bayrak krizini sert bir dille eleştiren ve dün binlerce PKK'lının güvenlik güçlerinin gözleri önünde sözde PKK bayrakları ile gösteriler yaptıklarını hatırlatan Baykal, "Bu yaşananların hepsi içinize siniyor Azerbaycan bayrağını mı sindiremiyorsun. Ermenistan devlet başkanını özel koltuklarda ağırlıyorsunuz, binlerce azeri çadırlarda kalıyor" diye konuştu.

"HANGİ ABDULLAH GÜL DOĞRU SÖYLÜYOR"

Baykal 1993 yılında Turgut Özal'ın cenaze töreninde yaşana bir olayı anlatırken şu ifadeleri kullandı; "Rahmetli Özal'ın cenaze töreninde o zamanki Cumhurbaşkanı Sayın Demirel, Ermeni Devlet temsilcilerinin de bulunması için bir çağrı yapmıştı ve Ermeni Devlet temsilcileri de Türkiye'ye gelmişlerdi. Bu tablo karşısında o zamanki muhalefet partisinin sözcüsü şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül şunları söylemişti; 'hükümet bu politikası ile geleceğimiz gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki Ermenistan Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın cenaze merasimine katılma cüretini göstermiştir. Sizin yüzünüzün nekadar yumuşak olduğunu bildiği için Türkiye'ye gelmiştir."

BU BİR AKP, DTP VE PKK PROJESİDİR

Baykal, "Türkiye'nin ayrışması üzerine bir ödeme yapıldı da bunlar avans ödemesi mi?" diyerek yönelttiği manidar sorunun arkasından 'Demokratik Açılım' için "Bunlar müzakereye geliyor. Teslim olmaya değil, teslim almaya geliyor. CHP bu işin içerisine girmedik. Bu süreçteki gerçekleri ortaya koyduk. Biz bu süreçte Türkiye'nin karşısına ne geleek göreceğiz! En etkili muhalefeti oluşturmaya devam edeceğiz.. Bu bir Türkiye projesi değildir. Bu bir AKP PKK DTP projesidir" fadelerini kullandı.

İŞTE BAYKALIN KONUŞMASINDAN KESİTLER