Adıyaman İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

2009 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun son toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleşti. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Yakup Güney, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İŞ-KUR İl Müdürü Ramazan Ta

Adıyaman İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri projelerle ilgili görüş ve önerilerini sunarken, Vali Ramazan Sodan GAP Eylem Planı kapsamında Adıyaman'a tahsis edilen kaynakla İş-KUR tarafından düzenlenen kurslar hakkında bilgi verdi.
Sodan, "İŞ-KUR İl Müdürlüğünce 840 kişilik kısmı istihdam garantili işbaşı eğitim kursu olmak üzere Nisan ayında başlatılan toplam bin 45 kişilik iş gücü yetiştirme kurslarından 945 kişilik bölümün Eylül ayı itibariyle sona erdi. Kursiyerlere her kurs günü için 15 TL günlük cep harçlığı, aylık olarak kursiyerlerin banka hesabına İŞ-KUR İl Müdürlüğünce yatırılmıştır. Kurs süresince, kursiyerlerin iş ve meslek hastalıklarına karşı sigorta primleri de Türkiye İş Kurumunca yatırılmıştır. Kurslar için Eylül sonu itibariyle 6 ayda toplam 1 milyon 800 bin TL. ödenmiştir. İstihdam garantili kursları başarıyla bitirenlerin en az yüzde 50'si aynı işyerinde istihdam edilmiştir. Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda muhtelif mesleklerde 80 hükümlünün katıldığı 8 adet işgücü yetiştirme kursu açılmış olup kursların 3'ü tamamlanmış, 5'i de devam etmektedir" dedi.
Vali Sodan, Yeni Yatırımları Teşvik ve İstihdam Paketi kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının toplum yararına yürütmekte oldukları projelerine işgücü desteğinde bulunmak ve proje süresince istihdam edilecek işsizlere asgari ücret tutarında aylık ücret ödenerek geçici istihdam sağlanacağını kaydetti.
Sodan, bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarından gelen tekliflerin değerlendirilmesi sonucu; toplam 13 adet projenin bu kapsamda uygun görüldüğünü belirterek, bu projeler kapsamında iki ay süreyle toplam 575 kişi asgari ücretle sigorta primleri de ödenerek; ağaçlandırma ve park düzenlemeleri, çevre temizliği ve düzenlenmesi, kamusal altyapının yenilenmesi ile resmi okullarda temizlik işlerinde çalıştırılacağını vurguladı.