Baba oğula büyük darbe

Gazeteci-yazar Taha Akyol ve oğlu "alo FETÖ" tuzağına düşmüştü. Akyol'a, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve "Terör örgütleri peşinizde" diyerek, 320 bin TL dolandıran 3 şüpheli ise kısa sürede yakalandı.

Baba oğula büyük darbe
Baba oğula büyük darbe
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında isimleri belirlenen 3 şüpheli, gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin, gazeteci-yazar Taha Akyol'a, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 'Terör örgütleri peşinizde' diyerek, 320 bin TL dolandırdığı belirlendi. Taha Akyol'un suç duyurusu üzerine başlayan soruşturmada, isimleri tespit edilen şüphelilerle telefonda görüştüğü, onlara inandığı, istenilen parayı da oğlunun bankadan çekerek, Şişli'nin ara sokaklarından birinde şüpheliye elden verdiği öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis olayla ilgili yaptıkları soruşturmada, olaya katıldıkları öğrenilen Engin K.(33) İstanbul 'da Halil B.(25) ve Ersin D.(35) Şanlıurfa'da gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 12 bin 350 lira ile 6 adet cep telefonu ele geçirildi. Şüphelilerin işlemleri Gayrettepe Asayiş şube müdürlüğünde yapıldı.

TAHA AKYOL: BEN CEZA AVUKATIYDIM BENİ BİLE KANDIRIYORLARDI

Öte yandan Emniyet Müdürlüğüne gelen Taha Akyol olayla ilgili açıklama yaptı. Sabaha karşı arandıklarını ve şüphelilere başta inandığını anlatan Taha Akyol 'Benimle ilgili her şeyi biliyorlardı. O yüzden başta onlara inandım. Ancak daha sonra paramı çekmemi istediklerinde şüphelenmeye başladım. Ancak oğulumu kandırıp bütün birikimini almışlar.' dedi.

Taha Akyol vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyararak 'Ben gazeteciliğe başlamadan önce 10 yıl ceza avukatlığı yaptım. Ancak bana bile başta kendilerini inandırdılar. Kamu kurumlarının isimlerini vererek güven sağladılar. Benim lise diplomamın tarihini bile biliyorlardı. Bütün kimlik bilgilerim onların ellerindeydi. Vatandaşlarımızdan ricam Telefonla savcılık yada polis olarak arayan kişilere itimat etmesinler. Siz polisseniz bizi karakola çağırın diye söylesinler. O zaman dolandırıcı oldukları ortaya çıkıyor.' dedi. Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.