O ilimiz Ege ve Akdeniz'i aratmadı!

Elazığ Sivrice'de halk arasında "Doğu'nun gizli denizi" olarak adlandırılan Hazar Gölü, eşsiz manzarası, doğal güzellikleri, plajı, turistik tesisleri ile göz dolduruyor.

O ilimiz Ege ve Akdeniz'i aratmadı!
O ilimiz Ege ve Akdeniz'i aratmadı!
Tatil sezonunun başlamasıyla tatil yapmak isteyenler Türkiye'nin kıyılarına akın ediyor. Kalabalıktan ve koronavirüsten çekinenler ise daha bilinmeyen yerleri tercih ediyor. 

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

O ilimiz Ege ve Akdeniz'i aratmadı!

DOĞUNUN GİZLİ DENİZİ


Şehrin güneydoğusunda, kent merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunan, halk arasında "Doğu'nun gizli denizi" olarak adlandırılan tektonik göl, eşsiz manzarası, doğal güzellikleri, turistik tesisleri ile bölgedeki vatandaşların gözde tatil mekanı.

Hazarbaba ve Mastar Dağları arasındaki 56 kilometrelik kıyı şeridinde yer alan plajı, yazlıkları, dinlenme tesisleri ile yaz aylarında bölgedeki vatandaşların serinlemek ve dinlenmek için tercih ettiği Hazar Gölü, ziyaretçilerine deniz seviyesinden 1250 metre yükseklikte çeşitli su aktiviteleri, spor, kamp ve yürüyüş yapma imkanı da sunuyor.

Gün içerisinde güneş ışınlarının açısına göre mavi ve yeşilin farklı tonlarına bürünen göl, tatilcilere görsel şölen sunarken, eşsiz manzarasıyla da büyülüyor.