Mansur Yavaş'ın peşkeşleri böyle ortaya çıktı!

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaflık vaadiyle canlı yayında yaptığı ihalelerin göstermelik olduğu ve 5 farklı ihaleyi canlı yayınlamadığı ortaya çıktı.

Mansur Yavaş'ın peşkeşleri böyle ortaya çıktı!
Mansur Yavaş'ın peşkeşleri böyle ortaya çıktı!
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın şeffaflık vaadiyle canlı yayında yaptığı ihalelerin göstermelik olduğu ve 5 farklı ihaleyi peşkeş çekerek canlı yayınlamadığı ortaya çıktı. 

İŞTE YAYINLANMAYIP PEŞKEŞ ÇEKİLEN İHALELER:

-4 Mart'ta kurulan “Sınırlı sorumlu İç Anadolu Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”ne, 12 Mart tarihinde, 5 milyon 390 bin TL ihale verildi. Canlı yayınlanmayan ‘8 kalem yazlık mevsimlik çiçek alımı ve dikimi' ihalesi adrese verildi.

-15 Mayıs'ta yapılan “maske alım” ihalesine tek bir firma katıldı. 5 milyon 800 bin TL'lik ihale, Prizma Yapı Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne verildi.

-24 Ocak'ta yapılan “Taşıt Kiralama” ihalesine tek bir firma katıldı. 4 milyon 978 bin 800 liralık ihale, Ada Kurumsal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne verildi.

-23 Eylül 2019'da yapılan “Kiralık araç ve şoför hizmet alım” ihalesine tek bir firma katıldı. 1 milyon 778 bin 530 liralık ihale, Grup Temizlik ve Oto Kiralama Şirketi'ne verildi.

-AK Parti'nin yılda 2 milyon 916 bin 569 lira verdiği “yabani ot temizliği” ihalesi, Mansur Yavaş döneminde 12 kat fazlaya mal oldu. CHP'li Yavaş yabani ot temizliği ihalesi için katılan firmaya bir yılda 36 milyon 162 bin 588 lira ödedi.