Cüneyt Özdemir İmamoğlu'nun tarihi açılışa katılamamasını eleştirdi!

Gazeteci Cüneyt Özdemir youtube kanalında İmamoğlu'nun Ayasofya Cami'nin açılışına katılmamasını eleştirdi. Özdemir'in İmamoğlu eleştirisi sosyal medyada gündem oldu.

Cüneyt Özdemir İmamoğlu'nun tarihi açılışa katılamamasını eleştirdi!
Cüneyt Özdemir İmamoğlu'nun tarihi açılışa katılamamasını eleştirdi!
Ayasofya Cami'nde 86 yıllık hasret sona erdi. Bugün kılınan ilk cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya'ya vatandaşlar adeta akın etti. Türkiye'nin zirvesi de bugün Ayasofya Camii'nin açılış törenindeydi. Farklı kesimlerden de bir çok siyasi ve devlet görevlisininde katıldığı açılışa CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılmadı.

İSTANBUL'U TERKETTİ

İmamoğlu o törene katılmamakla kalmadı İstanbul'dan da ayrıldı. Açılışa katılmamasına gerekçe olarak daha önce planlanmış olan Ankara ziyaretini bahane eden İmamoğlu'nun bu hareketi çok eleştirildi. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir'de İmamoğlu'nun bu hareketi hakkındaki eleştirilerini kendi Youtube kanalında dile getirdi. 

Özdemir, İmamoğlu hakkında şunları söyledi: 'Ekrem İmamoğlu neden Ankara'da demiştim. 'Kurultay öncesi kulis yapıyor' demiş, Ankara muhabirlerinden böyle bir bilgi gelmiş. Belediyeleri geziyormuş. 'İlk adresi Fethi Yaşar, Ankara Yenimahalle belediyesi' demiş bir muhabir arkadaşımız. İstanbul'un en büyük camii açılıyor, bütün dünyanın gözü burada. 'Yani birşey demeyeyim diyorum' ama deyince 'Cüneyt dedi' oluyor. Zamanlama harika yani. Eğer gerçekten kulis yapmak için Ankara'ya gittiyse Ekrem İmamoğlu, bu üç mü olacak dört mü olacak? siz karar verin. Şuanda geçtim İstanbul'u Türkiye'yi New York Times, dedi ki 'Şuanda dünyanın en önemli meselesi bu' Adamlar böyle editöryal yorum yazdı. Trump, patriği ziyarete gidiyor, Pence şikayet ediyor. Papa açıklama yapmış, diyor ki 'Ayasofya içimi acıtıyor.'  Yunanistan'da ortalık ayağa kalmış. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı nerede? Ankara Yenimahalle'de belediye ziyaretinde. Neden? CHP kurultayı var kulis yapıyor. Bence doğru değildir, öyle söyleyeyim. İlla gitsin namaz kılsın demiyorum. Cuma'ya gitmeyebilir, öğleden sonra gitsin bari.'