İmamoğlu'nun o projesi de çalıntı çıktı!

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki tarihi çeşmelerden su akıtma projesinin kendisine ait olmadığı AK Partiili Binali Yıldırım’ın projesi olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu, III. Ahmed Çeşmesi sonrasında başka bir tarihi çeşmenin önünde daha pozlar verdi. Ekrem İmamoğlu’nun tarihi çeşme projesi olarak sunduğu çeşmelerden su akıtma projesinin kendisine ait olmadığı ortaya çıktı.

İmamoğlu'nun o projesi de çalıntı çıktı!
İmamoğlu'nun o projesi de çalıntı çıktı!
CHP'li Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Tarihi Yarımada'ki III. Ahmed Çeşmesi'ndeki musluktan su akıtılmasına ilişkin görüntüleri paylaşmıştı.

İMAMOĞLU'NA AİT DEĞİL

İmamoğlu, III. Ahmed Çeşmesi sonrasında başka bir tarihi çeşmenin önünde daha pozlar verdi. Ekrem İmamoğlu'nun tarihi çeşme projesi olarak sunduğu çeşmelerden su akıtma projesinin kendisine ait olmadığı ortaya çıktı.

AK Parti eski Başbakan Binali Yıldırım'ın seçim döneminde tarihi çeşmelerle ilgili projesini açıkladı ve İstanbul'daki bütün tarihi çeşmelerinden su akacağını ve internetle buluşturulacağını söyledi.

İşte o açıklama:

"Dünyanın önde gelen kültür ve medeniyet şehirleri arasında yer alan ve sahip olduğu tarihi eserlerle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan megakent İstanbul'da, özellikle Osmanlı tarih ve kültürünü uzun yıllardır üzerinde taşıyan tarihi çeşmeler, yeniden kullanıma açılacak ve gelişen teknoloji ile ücretsiz kablosuz internet yayını da yapacak. Türk ve İslam toplumlarında temizlik ve içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan ve Yeditepeli şehrin tarihine şahitlik eden 937 çeşme böylece hayata dönecek. Aynı zamanda teknik alt yapısında yapılacak düzenlemelerle geliştirilecek olan çeşmelerden, ücretsiz kablosuz internet yayını da yapılacak."