Bakan Mustafa Varank'tan koronavirüs açıklaması: 2 önemli gelişme var

Ölümcül koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz daha bu salgın Çin sınırında iken bilim insanlarımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Bizim geçtiğimiz yıl geliştirdiğimiz 2 önemli gelişme var. Özellikle aşı geliştirme noktasında. Bu kurumlarımız nasıl aşı geliştirebiliriz şeklinde bir çalışma yürüyor şu an. 7 tane aşı, 7 ilaç, 14 projemiz var" dedi.

Bakan Mustafa Varank'tan koronavirüs açıklaması: 2 önemli gelişme var
Bakan Mustafa Varank'tan koronavirüs açıklaması: 2 önemli gelişme var
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli solunum cihazı ve aşı çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu..

NTV'de canlı yayına katılan Bakan Varank'ın konuşmasından öne çıkanlar,


TÜRKİYE AŞI ÇALIŞMASINDA NASIL BİR YOL İZLİYOR? 

''Bakanlığımızın ilgili kuruluşu TÜBİTAK, biz daha bu salgın Çin sınırında iken bilim insanlarımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Bizim geçtiğimiz yıl geliştirdiğimiz 2 önemli gelişme var. Özellikle aşı geliştirme noktasında. Bu kurumlarımız nasıl aşı geliştirebiliriz şeklinde bir çalışma yürüyor şu an. 7 tane aşı, 7 ilaç, 14 projemiz var. Biz araştırmacılarımızdan 9 ay gibi kısa sürede netice alacağımız şeylere odaklanalım dedik. Bir portal da oluşturduk, bilim insanlarımızın yaptığı çalışmalar burada yayınlanıyor.

9 ay gibi bir hedeften söz ettiniz. Bunlar tüm dünya gibi bizim içinde maliyetli bir durum. Ne kadar bir bütçe ayırdınız?

14 araştırmacıdan 18 milyon liralık bir talep var. Biz bu fonu da araştırmacılara sağlıyoruz. Biz onlara önünüzde hiçbir engel yol dedik. Yeter ki bilim insanlarımız sonuç alsınlar.

Yerli solunum cihazı ile ilgili 15 Nisan'dan itibaren teslim etmek gibi bir plan var. Ev tipi ya da taşınabilir solunum cihazları da var. Türkiye'de yine bunlara da destek verdiğimiz girişimciler var.