Instagram meydan okuma etiketi nedir, nasıl kullanılır?

Instagram etiketleri arasına bir yenisini ekledi. Instagram karantina döneminde popülerliği artan meydan okumalar yani yaygın ismi ile challengeları artık tek bir etiket altında topluyor. Peki Instagram challenge etiketi nasıl kullanılır?

Instagram meydan okuma etiketi nedir, nasıl kullanılır?
Instagram meydan okuma etiketi nedir, nasıl kullanılır?
Instagram etiketleri arasına bir yenisini ekledi. Karantina döneminde kullanıcılar arasında hayli yaygınlaşan meydan okumalar veya yaygın ismi ile 'challenge'lar artık tek bir etiket altında toplanacak.

Facebook CEO'su Marc Zuckerberg piyasayı domine edici özelliği ile tanınan bir isim. Facebook'un önüne geçen uygulamaları satın alarak şirket bünyesine katan Zuckerberg, rağbet gören uygulamaları da Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta kullanması ile biliniyor.

800 milyon aktif kullanıcısı olan Tiktok'un challengeları yönetme özelliği de Zuckerberg'in dikkatini çekmiş olacak ki, Instagram'a da benzer bir özellik getirildi. Meydan okumalara bir standart getirmeyi hedefleyen Instagram, tıpkı Tiktok'ta olduğu gibi daha önce yapılan meydan okumalara tek bir etiket üzerinden ulaşılmasını da sağladı.

INSTAGRAM CHALLENGE - MEYDAN OKUMA ÖZELLİĞİ NEDİR?
Instagram bir süredir üzerinde çalıştığı Instagram Challenge- meydan okuma özelliğini yayına aldı. Instagram kullanıcıları artık 'Challenge' etiketini seçerek başka kullanıcılara meydan okuyabilecek, ayrıca daha önce hayata geçirilen meydan okumaları da izleyebilecek. Ancak Challenge etiketi henüz tüm Instagram kullanıcıları için kullanılır. Challenge özelliğinin zaman içerisinde tüm kullanıcılar için aktif hale getirilmesi bekleniyor.

INSTAGRAM CHALLENGE - MEYDAN OKUMA ETİKETİ NASIL KULLANILIR?
Instagram challengelarına katılmak için daha önce olduğu gibi yine hikaye özelliğini kullanmak gerekiyor. Hikayenize görsel veya video attıktan sonra etiketler bölümüne giderek 'Challenge' etiketini seçin.

Ardından meydan okuma, challenge isminizi yazmaya başlayın. Instagram meydan okumaları bir standarta kavuşturmak istediği için, kullanıcıların yeni etiket oluşturmasına henüz izin vermiyor. Bu nedenle şimdilik Instagram'ın belirlediği meydan okuma etiketleri kullanılabiliyor.

Son olarak, arkadaşlarınızı doğrudan hikayede etiketleyerek meydan okumaya aday gösterin.

Meydan okuma etiketinin kullanıldığı hikayeleri izlemek için ise, etiketinizi seçtikten sonra beliren ekranda turuncu çembere tıklamanız yeterli. Eğer bir meydan okumaya davet edildiyseniz, size gelen davet üzerinden daha önce çekilen meydan okumaları izleyebilirsiniz.