İmamoğlu’na CHP bile güvenmiyor

Terör destekçisi HDP’nin oylarıyla başkanlık koltuğunu ele geçiren CHP’li Ekrem İmamoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden tokat gibi karar çıktı.

İmamoğlu’na CHP bile güvenmiyor
İmamoğlu’na CHP bile güvenmiyor
Yalan siyaseti ve kirli ittifaklarla seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nun “güvenilmez” olduğu bizzat CHP'liler tarafından tescillendi. 80 liralık gıda kolisini 150 liradan satmaya çalışan, piyasa fiyatının 5 misli üzerinden dezenfektan alan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na partisi bile güvenmiyor.

Devlet adına başlatılan yardım kampanyasını hiçe sayarak korsan bağış faaliyeti düzenlemeye kalkan Ekrem İmamoğlu'nun geçmişte, belediye başkanı olarak bağış toplama talebinde bulunduğu, ancak bu isteğin CHP'li üyelere takıldığı ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu adına ‘sınırsız bağış toplama' yetkisi isteyen Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Müdürlüğü, Belediye Meclisine gönderdiği, 7 Şubat 2020 tarihli 2246 sayılı yazsında, şu ifadeleri kullandı: “Kreş yapımlarında kullanılmak üzere 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak şartlı bağışların kabul edilmesi için meclis kararına ihtiyaç duyulmaktadır. Makamınızca da uygun görüldüğü taktirde, bu konuda karar alınmak üzere, yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim.”

Raporda CHP'nin imzası var

İmamoğlu’na CHP bile güvenmiyor

CHP'li İmamoğlu'nun talebini oybirliği ile reddeden İBB'nin Hukuk-Eğitim- Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu, “Teklif komisyonlarımızca incelenmiş olup, Belediye Meclisi'nin yetkisinde olan bir hususta süre, sınır, miktar, bağış şartı ve kişi belirtilmeksizin sınırsız yetki devrinin uygun görülmediği, bağış şartları ve ayrıntıları belirtilerek teklifte bulunulduğunda değerlendirme yapılmak üzere dosyanın müdürlüğe iadesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı. Ülkü Sakalar, Mithat Çelik ve Özgür Öz'ün CHP adına komisyon raporunda imzası bulunuyor.