Belediyeler Çevre İçin Antalya'da Buluşacak

Akdeniz ve Ege Denizine kıyısı olan büyükşehir belediyeleri, Antalya'da düzenlenen proje kapsamında bir araya gelerek, "Deniz vekıyıların korunmasına yönelik işbirliği protokolü" imzalayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafındanyürütülen "Antalya'nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu" projesi devam ediyor.

Proje, kentin deniz ve kıyılarının iklim değişikliğine karşı riskyönetimi stratejisinin hazırlanması, turizm, balıkçılık, biyolojik çeşitlilik, tarihi ve doğalmirasın korunması gibi önlemlerin belirlenmesini amaçlıyor.

Bu kapsamda, "Deniz ve kıyıların korunmasına yönelik işbirliği protokolü" imzalanması için Akdeniz ve Ege Denizine kıyısı olan belediyeler Antalya'da bir araya gelecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 4 Eylül'de düzenlenecek organizasyonda, Balıkesir, Adana, Aydın, Çanakkale, Edirne, Hatay, İzmir, İçel ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinden de temsilciler yer alacak.

Kaynak: AA