Bitlis'te Hükümlüler Şehitliği Temizledi

Bitlis'te denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehitlikte temizlik ve bakım çalışması yaptı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, kamu yararına ücretsiz çalışma tedbiri uygulanan 7 hükümlü mezarlıklardaki otları biçti, çevresini temizleyerek, kuruyan otları topladı.

Şehit güvenlik korucusu Nihat Çaprak'ın mezarını ve anıt mermerlerini silen hükümlüler, çiçeklerin de bakımını yaptı.

Bitlis Denetim Serbestlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma" etkinliklerinin düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.

Denetim Serbestlik Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle şehitlikte temizlik ve bakım çalışması yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Denetim serbestlik tedbirleri kapsamında cezaların kamu yararına çalışarak yerine getiren hükümlüler tarafından Bitlis Şehitliği'nde temizlik ve onarım çalışması yapılmıştır. Şehitlerimizin yad edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, bu milli bilincin bireylere aktarılmasına katkı sunması açısından şehitliğimizde söz konusu temizlik ve bakım çalışması özenle yerine getirilmiştir."

Kaynak: AA