15 Temmuz Şehidi Hamuryen, Kabri Başında Anıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen, Van'ın Erciş ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Erciş Kaymakamlığınca düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit Hamuryen'in Çelebibağ Mezarlığındaki kabri ziyaret edildi, dua edildi.

Programda konuşan Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, 3 yıl önce milletin mahremine, milli birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine kasteden hain Fetullahçı Terör Örgütüne karşı bu milletin nasıl bir tepki verdiğini herkesin gördüğünü söyledi.

15 Temmuz'un büyük bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Mehmetbeyoğlu, "Milletimiz, birliğine ve beraberliğine yapılacak en büyük bir saldırıya karşı nasıl tepki göstereceğini bütün hain odaklara göstermiş oldu." dedi.

Törene, şehidin ailesi, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Acar, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA