2018 Yılı Bütçe Kesin Hesabı Görüşüldü

Edirne Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi.



Belediye Meclis Salonu'nda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2018 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü.

Belediye Başkanı Gürkan, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, terör operasyonlarında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Terör örgütlerinin hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını belirten Gürkan, "Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Tüm Edirne halkı adına şunu da ifade ediyorum ki dünya döndükçe Türk milleti var olacak. Türk milleti var oldukça da ne PKK, ne YPG, ne FETÖ, ne İŞİD hiçbir terör örgütü Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne her hangi bir zarar veremeyecektir. Zaman zaman şehitler verebiliriz. Ancak bu millet büyük bir millettir. Milletini ve devletini korumak için 7'den 70'e kadınıyla, erkeğiyle herkes canını vermeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bütçe Komisyonu Başkanı Ali Şükrü Atamgüç, komisyon tarafından hazırlanan 2018 yılı bütçe kesin hesabıyla ilgili raporu okudu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

2018 mali yılı net geliri 209 milyon 416 bin 194 lira 13 kuruş olarak belirlendi.

Belediye olarak 2018 yılında tüm zamanların en yüksek gelir gerçekleştirmesinin elde edildiğini ifade eden Gürkan, "Yüzde 102'lik bir gelir tahsilatı oranımız var. 2018 yılı kesinleşen gider 192 milyon 948 bin 71 lira ve gerçekleşme oranı yüzde 76. Aradaki fark 16 milyon. Bu tabloya baktığımızda tüm zamanların gelir gerçekleştirmesini yaptığımızı görüyoruz. Yüzde 102 gelir gerçekleştirme oranı, yüzde 76'da gider gerçekleştirmemiz var. Gelirimiz giderimizden daha fazla noktaya ulaşmış. Bu yaptığımız tasarruflar ve diğer harcamaların bir mali disipline bağlanmış olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Kaynak: AA