Türkiye Beyazay Derneği Doğu Bölge Toplantısı

Elazığ'da Türkiye Beyazay Derneği Doğu Bölge Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Beyazay Derneği Doğu Bölge Toplantısı
Elazığ Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Necla Sümer, dernek olarak yaptıkları çalışmalarda tüm engelli kategorilerini kapsayan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

1988 yılında bir grup üniversite öğrencisi tarafından temelleri atılan bir dernek olduklarını kaydeden Sümer, zaman içerisinde zorunlu olarak dernek kurulduğunu ve bugüne kadar hizmet ettiğini anlattı.

Sümer, şöyle dedi:

"Derneğimiz yurt içinde 80 şubeden oluşuyor. Yurt dışında da 8 şubemiz ve temsilciliklerimiz var. Bu şubelerimiz ile özel çocuklarımıza nasıl katkı sunabiliriz diye çalışıyoruz. Bizler engellilerin eğitim alanındaki eksikliklerinin farkındayız. Hizmetimizi daha çok eğitim alanında yoğunlaştırdık. Bu alanda projeler hazırlıyoruz. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz."

Yılın belli zamanlarında bu tür bölgelerde toplantılar yaptıklarını ifade eden Sümer, bu toplantılarda illerde ve bölgelerde engellilerin sorunlarını ve eksikliklerini ele aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA