Ahlat'ta Ramazan Öncesi İstişare Toplantısı

Ahlat Müftülüğü ramazan öncesi ilçe genelinde görev yapan din görevlileri ile istişare toplantısı yaptı.

Yapımı bitme aşamasında olan Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu'nda düzenlenen toplantıda, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, din görevlileriyle çeşitli konularda görüş alışverişinde ve istişarede bulundu.

İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Ramazan öncesinde tüm cami ve mescitlerin bakım ve temizliklerinin yapıldığını belirten İmamoğlu, "Camilerimizde sabah ve öğlen namazlarına, bazı camilerimizde ise öğle ve ikindi namazlarına müteakip mukabele okunacak. Birçok camimizde yatılı hafızlık Kuran kursunda okuyan talebelerimiz mukabele okuyacaklar. İnşallah bu ramazan ayını hep beraber, dolu dolu bir şekilde geçireceğiz." dedi.

Yapımına 2 yıl önce başlanan Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu hakkında bilgi veren İmamoğlu, "Şuana kadar bina inşaatı için yaklaşık 3 milyon lira harcandı. Bina inşaatının geri kalan kısmını ramazanda tamamlayıp, bayram sonrası faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. İnşallah Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla yeni mezun hafızlarımıza yapacağımız icazet töreniyle yeni Kur'an kursu binamızı da açmaya çalışacağız. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA