Toplu Taşıma Aracında Kadına Şiddete Tepki

İçel Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz: 'Dün haberlerde yer alan ve sosyal medyada çokça paylaşılan, eşi olduğu söylenen kişi tarafından minibüste kadına uygulanan şiddeti gördük. Yetkililerin duruma derhal el atması gerekiyor. Bizde baro olarak bu olayın takipçisi olacağız'

İçel Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Dün haberlerde yer alan ve sosyal medyada çokça paylaşılan, eşi olduğu söylenen kişi tarafından minibüste kadına uygulanan şiddeti gördük. İlgili kişinin en ağır şekilde ceza alması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Yeşilboğaz, İçel Adliyesi'ndeki makamında düzenlediği basın toplantısında, İçel'de dün bir toplu taşıma aracında, bir erkeğin kadına uyguladığı şiddetin sosyal medya üzerinde görüntülerinin yayımlandığını hatırlattı.

Kadına şiddetin giderek arttığını savunan Yeşilboğaz, şöyle devam etti:

"Dün haberlerde yer alan ve sosyal medyada çokça paylaşılan, eşi olduğu söylenen kişi tarafından minibüste kadına uygulanan şiddeti gördük. Yetkililerin duruma derhal el atması gerekiyor. Bizde baro olarak bu olayın takipçisi olacağız."

İçel Barosu Kadın Hakları Merkezi ve İnsan Hakları Merkezi'nin konuyla ilgili inceleme başlattığını bildiren Yeşilboğaz, "Bize gerekli bilgiler geldiğinde tekrar açıklama yapacağız. Olaya müdahil olacağız. Umarım ilgili kişi de bunu aile arasındaki bir şiddet olarak görmez, insana ve kadına karşı bir şiddet olarak görür ve olayın takipçisi olur. Biz de onunla beraber bu hukuksal mücadeleyi sürdürürüz. İnsana ve canlıya şiddeti ortadan kaldırmamız, en aza indirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Yeşilboğaz, şüphelinin kimliğinin tespit edilmesine yönelik başlatılan çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA