Afyonkarahisar'da İşbaşı Eğitim Programı Çalışmaları

İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, İşbaşı Eğitim Programı (İEP) çerçevesinde kentte 54 firmada 360 kişinin iş başı yaptığını belirtti.

Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, İEP’in uzun süre işsiz olan kişilerin topluma entegresini sağlayan bir oryantasyon programı olduğunu söyledi.

İEP’in işverenler tarafından da desteklendiğini aktaran Karakaya, şöyle konuştu:

"Programımız medya sektöründe 9 ay, imalat ve sanayi sektöründe 6 ay ve diğer iş kollarında da 3 ay uygulanmaktadır. İEP çerçevesinde işe başlayan kişilere her gün için 77 lira ücret ödeyeceğiz. Oryantasyon süreci sonrasında da firma yetkilileri, işe başlayanların yüzde 50’sini daimi personel olarak istihdam edecektir."

Karakaya, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Afyonkarahisar’da bugün itibariyle 54 firmada 360 kişinin işe başladığını ve genel itibariyle de sayının bin 500’e çıktığını vurguladı.

- "Hizmet kalitemiz artıyor"

Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel de İEP’in çok faydalı ve önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Firmalarında İEP kapsamında 24 kişiye istihdam sağladıklarına değinen Yücel, "Program çerçevesinde uzun süre işe girememiş insanlara önemli katkı sunuluyor. İş verenler olarak biz bu sayede insanlara hem iş öğretiyoruz hem de iş gücü sayesinde hizmet kalitemiz artıyor. İnşallah, bu tür çalışmaların başarılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA