Sandıklı'da 300 Yetim Çocuğa Bayramlık

İlim Yayma Cemiyeti Sandıklı Şubesi ile Sandıklı Umut Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği organizesinde, Sandıklı İnsani Yardım Derneği gönüllüleri tarafından 300 yetime bayramlık giydirildi.

Sandıklı Belediye İş Hanında İlim Yayma Cemiyeti binasında bir araya gelen İnsani Yardım Derneği (İHH) gönüllüleri, Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk öncülüğünde ilçede bulunan 300 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık hediye etti.

Ramazanın bereketi ile birlikte Sandıklı'da olduklarını belirten Ertürk, destek veren herkese teşekkür etti.

İlçede 300 çocuğun bayramlık sevincine ortak olduklarını belirten Ertürk, şöyle konuştu:

"Ramazan birlikte güzel, ramazan paylaşınca güzel. Bugün de kutsal emanetlerimizin bayramlık sevincine şahit olmak üzere buradayız. 300 evladımızın bayramlık sevincine ortak oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar ili olarak, geçen yıl 2 binin üzerinde kardeşimizin bayramlık sevincine ortaklık etmiştik. Bu yıl yine hedefimiz 2 bindir. Bin tanesini Afyon yerelde, bin tanesini de Yemen’deki yetimlerimize ulaştırılması için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Kumanya dağıtımlarımız da devam ediyor. Merkez Erkek Kur’an kursunda okuyan iki gencimizin örnek bir davranışı var. Bu iki gencimize kardeşlerimiz yardımda bulunuyor. Bu kardeşlerimiz de kendilerine yapılan yardımları Yemen’deki kardeşlerimizin buna daha fazla ihtiyacı var diyerek, Yemen’deki kardeşlerine bağışlıyor. Rabbim böyle evlatlarımızın sayısını artırsın. Biz inanıyoruz ki geleceğimiz bu günümüzden daha güzel olacaktır."

Bayramlık dağıtım programına Ertürk’ün yanı sıra Sandıklı Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Dinar Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Sandıklı Umut Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Özkiraz katıldı.

Kaynak: AA