Lise Çıkışı 'Pompalı Tüfekle' Cinayet Davası

Aynı lisede okuduğu 15 yaşındaki Mert Emre Karagöz'ü okul çıkışında pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hakkında dava açılan M.K'nin yargılanmasına başlandı

Bahçelievler'de aynı lisede okuduğu 15 yaşındaki Mert Emre Karagöz'ü okul çıkışında pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddia edilen M.K'nin, "çocuğu veya beden, ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan suça sürüklenen çocuk sanık M.K. ile maktul Mert Emre Karagöz’ün babası Nihat Karagöz ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan suça sürüklenen çocuk M.K, yeni kayıt yaptırdığı okulda lise ikinci sınıfa devam ettiğini belirterek, okulda maktulün de içinde bulunduğu bir grubun herkesi dövüp, paralarını almaya çalıştığını ileri sürdü.

Bu grubun kendisine de aynı şeyi yapmaya çalıştığını ifade eden M.K, bir sabah gruptan birinin yanına gelerek omuz attığını, daha sonrasında da maktulün lafla sataştığını ve darbedildiğini ileri sürdü.

Ertesi gün kantinde otururken maktul Karagöz ve arkadaşlarının yanına gelerek, kendisine vurmaya başladıklarını ifade eden M.K, öğretmenin kendilerini ayırmasının ardından bir idarecinin bu grupla kendisini barıştırdığını, Karagöz ve arkadaşlarının kendisinden özür dilediğini anlattı.

Bu olayın akşamında mahallesinde asker uğurlaması olduğunu belirten M.K, şöyle devam etti:

"Ben o dönemde askere giden şahısların eğlencelerine gidebilmek ve bu eğlencelerde havaya ateş açmak amacıyla silah almayı düşündüm. İnternetten iki gün üst üste pompalı tüfek alabileceğim yer araştırması yaptım. İnternetten silah satıcısı bir kişiye ulaşıp pompalı tüfek almak istediğimi söyledim. Telefonumu bin liraya sattım. Bağcılar'da buluştuk. 600 lira verip silahı aldım, eve gittim. Annem ve babamın haberi olmadan silahı gizli eve sokup, kendi odamdaki battaniyelerin arasına sakladım.

Olay günü silahını arkadaşlarıma göstermek için okul çıkışına gittim. Onları bulamayınca eve dönerken Mert Emre Karagöz ile birlikte 4 kişiyle karşılaştım. Mert, beni önceki olaylarda herkesin içinde küçük düşürmüştü. Bu nedenle onu korkutmak amacıyla pompalı tüfekle 20-30 metre uzaktan yere doğru bir atış yaptım. O an bilincimi kaybetmiştim. Sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum. Yaptığım iki atışı şu an hatırlamıyorum. Koşarak uzaklaştım. Bir taksiye bindim. Yeşilköy sahiline gittim. Silahı oraya attım. Ağabeyimin yanına gittim. O da beni polis merkezine götürdü. Ben Mert'in öldüğünü o sırada bilmiyordum. Çok pişmanım. Beraatime karar verilmesini talep ederim."

- "Oğlum çete kuracak bir şekilde yetiştirilmedi"

Maktul Mert Emre Karagöz'ün babası Nihat Karagöz de M.K'nin ifadelerini kabul etmediğini, çocuğunu zor koşullarda okuttuğunu, eğitimi için gece gündüz çalıştığını belirterek, oğlunun okulun onur kuruluna seçildiğini, sanığın belirttiği davranışları göstermesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Oğlunun sporcu olduğunu dile getiren Baba Karagöz, "Çete kuracak şekilde bir yetiştirilişi de yoktu. Ben öldürülme olayının arkasında başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Çünkü omuz atma meselesinden bir kişi öldürülmez. Benim tahminime göre sanığın arkadaşlık teklif ettiği kız benim oğlumun yanına yaklaşmış olabilir ve oğlum da o kızı korumak amacıyla hareket etmiş olabilir. Sanık gerçek nedenini ve yaptığı eylemin manasını söylesin, ben davamdan vazgeçeceğim. Çocuğum ilim yolunda şehit olmuştur." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, suça sürüklenen çoçuk M.K'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde 15 yaşında olan, suça sürüklenen çocuk M.K'nin, 7 Kasım 2018'de pompalı tüfekle aynı okulda okuduğu maktul Mert Emre Karagöz'ü, üç kez ateş ederek öldürdüğü belirtiliyor.

Tespit edilemeyen bir nedenle M.K'nin husumet beslediği maktulü, yapmış olduğu plan çerçevesinde, satın aldığını iddia ettiği pompalı tüfekle tasarlayarak öldürdüğü ifade edilen iddianamede, pompalı tüfeğe de ulaşılamadığı kaydediliyor.

İddianamede, M.K'nin, "çocuğu veya beden, ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA